Skip to main content
BIKER BOYZ

Motociclismul în România se află pe un trend ascendent de câţiva ani. Pentru susţinerea acestuia, ar trebui să se dezvolte, în primul rând, infrastructura din ţara noastră într-o manieră care să ofere siguranţă motociclistului. Un alt factor ar fi reducerea numărului de accidente rutiere în care sunt implicaţi motociclişti prin diverse acţiuni de conştientizare şi prevenire. Şi, nu în ultimul rând, promovarea motociclismului ca mijloc facil de transport.

01.Despre club

Suntem un club de motociclişti din Bârlad, judeţul Vaslui, care a luat fiinţă (neoficial) încă din 2008, pe când o “mână de oameni” uniţi de aceeaşi pasiune au dorit să călătorească împreună într-un mod civilizat şi organizat. Clubul nostru are 14 membri, iar tot ceea ce ne dorim este să dăm un bun exemplu societăţii şi să schimbăm percepţia oamenilor despre motocicliști prin respectul pe care îl oferim şi prin conduita noastră.

02.Acțiuni și activități

Odată cu trecerea timpului, nu am putut rămâne indiferenţi la nevoile comunităţii şi ne-am implicat în diverse acţiuni umanitare – enumerăm în continuare doar o parte din ele. Organizăm încă de la începuturi acţiunea umanitară “Moshocicliştii”, care a luat amploare de la an la an.

Am ajuns să ajutăm zeci de familii din satele îndepărtate ale judeţului nostru, oferindu-le alimente. Aproape în fiecare an celebrăm Ziua Pământului printr-o acţiune de ecologizare. În colaborare cu serviciul rutier, am marcat toate trecerile de pietoni din preajma şcolilor şi liceelor cu diverse mesaje de atenţionare. La fiecare 3 luni organizăm acţiuni de donare de sânge în care implicăm şi locuitorii oraşului Bârlad, iar cu tichetele de masă obţinute cumpărăm alimente pentru bătrânii singuri şi neajutoraţi.

Până în 2020, am organizat acţiunea “Alege Viaţa” – campanie de conştientizare şi prevenire a accidentelor rutiere. În pandemie am gătit, împachetat şi distribuit aproape zilnic timp de 2 luni, sute de porţii cu mâncare pentru persoanele care aveau obligaţia de a nu părăsi locuinţa. În acest an, am reuşit să punem bazele asociaţiei “Îngeri pe două roţi”.

03.Profilul membrului Biker Boyz

Membrii grupului nostru au meserii diverse: antreprenori, doctori, stomatologi, profesori, pompieri, sudori, mecanici etc., având o vârstă medie de 40 ani. Facem parte din diverse categorii sociale, avem vârste diferite, dar nu e nicio diferenţă între noi – în club, toţi suntem fraţi.

04.Cum poți deveni membru

Cerinţele pentru un membru nou sunt: să aibă motocicletă şi să fie posesor de carnet categoria A. Pe lângă acestea, trebuie să îşi dorească cu adevărat să facă parte din grupul nostru şi să aibă aceleaşi principii şi valori cu ale noastre. Bineînţeles, va traversa o perioadă de “Prospect”, timp în care realizăm împreună dacă suntem compatibili.

Unde ne gasești?

Persoană de contact
Adresă

Bârlad

Telefon