Skip to main content
BLUE KNIGHTS ROMÂNIA III

Membrii Blue Knights sunt oameni care, dincolo de motocicletă, vor sa fie utili prin acțiunile pe care le facem la nivel de club.

01.Despre club

Blue Knights® International Law Enforcement Motorcycle Club este un club moto înființat în 1974 în Statele Unite de către un grup de polițiști ce au ca pasiune motocicletele. La ora actuală, are aproape 20.000 membri în toată lumea. În România, primul chapter  a apărut în 2007 la Timișoara, urmând în 2015 Craiova și București iar ulterior Vaslui, Satu Mare, Oradea și Cluj. Informațiile sunt furnizate de  Blue Knights Romania III, care acoperă zona Munteniei.

02.Acțiuni și activități

Obiectivul principal este promovarea motociclismului și a deplasărilor cu motocicleta în condiții de siguranță, promovarea României ca destinație turistică, inițierea de activități de educație rutieră, acțiuni caritabile etc.

Spre exemplu, o acțiune de care suntem mândri este cea denumită ”Steagul Centenarului”, în care s-a plecat din București și s-a mers pe un traseu ce a inclus și Republica Moldova – practic, s-a înconjurat țara cu ocazia Centenarului.

În 2019 am făcut prima ediție a unui eveniment numit „Învățătura moto” destinat motocicliștilor începători, eveniment ce a constat într-o tură de circa 120 km, la care au fost prezenți inclusiv Crucea Roșie si SMURD.

În momentul de față, avem un protocol de colaborare cu un liceu din București unde vom prezenta tinerilor avantajele mersului cu motocicleta. Punem un mare accent pe pregătirea tinerei generații ce va ieși în curând în trafic și tratăm cu maximă seriozitate provocările pe care le ridică implicarea în educația lor.

Pentru 2021, avem în plan o întâlnire a clubului moto la nivel european, întâlnire programată pentru finalul lunii mai la Constanța. Este un prilej extraordinar de promovare a țării.

03.Profilul membrului Blue Knights

În jur de 35 de ani, MAI-ist, circa 15 ani experiență moto. Ca tip de motocicletă, majoritatea folosim motociclete pentru drum lung.

Un lucru mai puțin cunoscut este faptul că și femeile pot deveni membre în cadrul Blue Knights. Avem acum 4 colege de care suntem mândri. Totodată, și motocicliștii care nu lucrează în domeniul ordinii și siguranței publice pot accede la calitatea de membru, păstrând proporția de maxim 10% din numărul membrilor unui chapter.  De asemenea, în cadrul fiecărui chapter, există o funcție distinctă, de preot, care este ocupată, desigur, de un preot motociclist.

04.Cum poți deveni membru

Faptul că cineva este polițist și are o motocicleta nu înseamnă că devine automat membru al MC-ului. Procedura de aderare este destul de lungă și are drept scop cunoașterea reciprocă, astfel încât la finalul ei, atât candidatul la calitatea de membru, cât și membrii, devin  prieteni. Membrii sunt oameni care, dincolo de motocicletă, vor sa fie utili prin acțiunile ce le facem la nivel de club.

Unde ne gasești?

Persoană de contact

Adresă

București

Telefon