Skip to main content

motoADN promovează siguranța rutieră și susține campania FII TREAZ LA VOLAN

Descriere
Suntem motocicliști, dar pe stradă suntem și participanți la trafic. De aceea ne implicăm în campanii de siguranță în trafic. Suntem parteneri FII TREAZ LA VOLAN
Data
10 iulie-10 septembrie 2019
Important de stiut

Misiunea motoADN este aceea de a dezvolta motociclismul in Romania. Atata vreme cat va fi privit ca un mijloc de deplasare riscant, aceasta dezvoltare va intampina greutati. E important sa aratam ca motociclismul este un mod de deplasare facil, placut si economic. Toate acestea nu pot fi aratate insa decat in contextul unei sigurante rutiere in crestere.

Așa se face că motoADN se implică în acest an în susținerea campaniei de siguranță rutieră FII TREAZ LA VOLAN, organziate de APPA – Asociația Pentru Promovarea Asigurărilor și Poliția Română. Între 10 iulie și 10 septembrie,  vom contribui la promovarea mesajelor menite să facă traficul din România mai sigur pentru motocicliști și nu numai.

Acest lucru se va realiza atât online, prin canale dedicate, cât și offline, prin distribuție de materiale informative.

Este important să recunoaștem că, în caz de accident, există un vinovat legal și un vinovat moral, iar acum, de cele mai multe ori, vinovatul moral este motociclistul. Poate nu ne place, dar trebuie să recunoaștem că sunt motocicliști care refuză să își ia minime măsuri de precauție atunci când au prioritate în trafic. Ca motociclist, este important să înțelegi traficul văzut de un conducător auto – dacă reușești să faci asta, ai să înțelegi că, de cele mai multe ori, un șofer nu te vede. Un conducător auto nu este pregătit să te vadă în trafic și este posibil să te ignore – fără să facă acest lucru intenționat.

Dincolo de implicarea în campanii de siguranță rutieră, cum este și TREAZ LA VOLAN, pe care vrem sa le aducem cât mai aproape de lumea moto, motoADN mai dezvoltă și alte proiecte conexe :

–  O serie de cursuri (online și offline) de perfecționare a motocicliștilor, astfel încât, odată ieșiți în trafic, riscurile la care se expun să fie cât mai mici.

– Promovarea avantajelor deplasării pe două roți, de îndată ce siguranța rutieră nu mai este văzută ca un risc major în acest sens.

Securitatea rutieră este abordată de motoADN atât prin proiecte directe, cât și indirect, prin dezvoltarea numărului de motocicliști. Da, suntem din ce în ce mai mulți – pe scutere sau motociclete. Acest lucru este important, pentru că duce la o conștientizare a existenției motocicliștilor în trafic, creând astfel beneficii tuturor participanților la trafic. Ne putem bucura, astfel, de fiecare călătorie pe două roți!

De ce ?

E important sa aratam ca motociclismul este un mod de deplasare facil, placut si economic. Toate acestea nu pot fi aratate insa decat in contextul unei sigurante rutiere in crestere.

Organizator

Asociația pentru Promovarea Asigurărilor și Poliția Română

Editia eveniment

Aceasta este cea de a patra campanie FII TREAZ LA VOLAN

Ca motociclist, este
important să înțelegi
traficul văzut de un
conducător auto.

Feodor BarbuDirector de Dezvoltare - Asociația motoADN