Skip to main content
Școala HEY MOTO

Ne dorim ca oamenii care ne intră pe ușă drept pietoni să plece cu o experiență cât mai completă a lumii moto și să înțeleagă că, deși există într-adevăr riscuri, cu un pic de atenție și răbdare se pot bucura de mersul pe două roți pentru mult timp.

Cristian AnghelManager

De ce noi ?

01.  Instructori

Hey Moto a apărut în 2018, dar avem instructorii cu experiență mult mai mare. Școala a avut până în prezent peste 900 de cursanți, iar Cristi Anghel, managerul școlii,  a pus ghidonul în mâna a peste 6000 de cursanți în 13 ani de carieră.

02. Programări online

Elevii își pot face programările prin intermediul unei platforme online dedicată. Pot vizualiza orele libere, se pot programa sau pot anula o ședință. De asemenea, pot citi legislația sau pot raspunde la chestionare de examen.

03. Atenția la detalii

La această școală învați să conduci cu adevărat și nu doar sa iei examenul. Este prea periculos să înveți din propria experiență așa că am gandit o experiență completă pentru a te ajuta să te descurci din momentul în care îti iei permis.

Instructorii Hey Moto

Pentru că reușita lucrului în echipă depinde atât de capacitățile membrilor săi, cât și de interacțiunea și comunicarea dintre membrii echipei, Hey Moto înseamnă un grup de oameni uniți de aceeași pasiune care funcționează ca o familie. Îți oferă ocazia să descoperi cu adevărat motociclismul prin suportul oferit dupa obținerea permisului.

Cristian Anghel

Cristian "Ștrumf" Anghel

Manager

Fondatorul școlii este Cristian Anghel – Strumf, fiind instructor din 2007 și care a avut „pe mână” peste 6.000 de cursanți până în prezent. Pasionat de motociclism dintotdeauna, Cristi a lucrat în domeniu inițial pentru alte școli, ulterior în parteneriat și la urmă a decis că cea mai bună variantă pentru a putea controla calitatea cursurilor este să își facă școala lui. Viziunea lui a fost că un motociclist nu poate doar să se urce în șa și să conducă, ci să înțeleagă lumea moto pe de-a întregul, cu bune și cu rele. Drept urmare în cadrul școlii pe lângă instructajele din poligon și din trafic el ține și cursurile de Mecanică unde povestește cursanților cum funcționează micile bestii pe care oamenii își doresc să le conducă și mai ales cum să recunoască când o motocicleta are nevoie de îngrijire.
De-a lungul anilor, Cristi a dezvoltat și implementat idei inedete în domeniul școlilor moto din București și din țară, care să vină în ajutorul viitorilor motocicliști: test-ride gratuit, Programatorul online, cursurile de enduro integrate în școlarizare, curs pe timp de iarna în spații acoperite, folosirea vestelor cu air-bag la ședințele de trafic, ghidul începătorului, cursurile teoretice de echipament și mecanică specifice moto și o programă școlară care conține cerințele minime legale pentru obținerea permisului cât și multe alte exerciții dedicate manevrării motocicletei în siguranță după absolvire.
Iuliana Anghel

Iuliana Anghel

Instructor

Iuliana Anghel este instructor din 2015 și a fost pasionată de lumea moto chiar dinainte să se urce în șa. Pe lângă instructajele pe care le susține cu răbdare, principalul ei țel este să promoveze siguranța în trafic și responsabilizarea viitorilor motocicliști prin munca depusă în cadrul școlii și prin proiectele secundare, precum plimbările cu foștii cursanți, unde scopul este minimalizarea riscurilor din traficul urban și extraurban.
Alex Cercel

Alex "Blond" Cercel

Instructor

Alex Cercel - "Blond", instructor din 2014, este un tip haios care nu își poate părăsi motocicleta nici când este zăpadă afară. El este pasionat de călătoriile de adventure, el fiind și fondatorul Bucharest Adventure Travel Sessions, o serie de evenimente prin care încearcă să încurajeze motocicliștii să călătorească, aducând speakeri inediți care au făcut trasee incredibile pe care le împărtășesc cu publicul.
Alex Meroiu

Alex "Șurubel" Meroiu

Instructor

Alex Meroiu - "Șurubel" este unul din instructorii mai noi ai școlii, însă ca motociclist are experiență de aproape 20 de ani. Pentru că rezonează cu dorință lui Cristi de a pregăti oamenii cât mai bine pentru viața de motociclist și pentru că a lucrat în domeniul vânzărilor de echipamente moto, Alex ține cursurile de Echipamente din cadrul școlii. La acest curs el prezint[ opțiunile pe care le au motocicliștii în ziua de azi. Pentru că echipamentele au devenit din ce în ce mai specializate pentru un anumit tip de condus, noi credem că este foarte important pentru cursanții noștri să înțeleagă că echipamentul trebuie să fie ales individual, pentru nevoile și stilul personal, nu doar pentru că este cel mai bine cotat pe piață.
Cristina Porumb

Cristina Porumb

Instructor

Cristina Porumb a fost întotdeauna atrasă de interacțiunea directă cu oamenii, cărora le explică, cu grijă, că prevenția este cheia succesului și în motociclism. Ea a devenit instructor în 2018 și ce a fost inițial doar un job part-time s-a transformat, rapid, în full-time și pasiune. Fiind o persoana implicată în proiecte din domenii foarte diferite, sloganul ei este „încearcă și judecă apoi”, astfel că încurajează cursanții să se implice în cât mai multe aspecte ale lumii moto și să nu se lase prinși în stereotipuri. Totul, bineînțeles, cu echipament din cap până în picioare!
Doru Nicolae

Doru Nicolae

Instructor

Doru Nicolae s-a alăturat echipei în 2016. Fiind pasionat și de fotografie, una din cele mai complexe modalități de exprimare, Doru știe că un instructaj bun trebuie să conțină atât informații relevante cât și capacitatea instructorului de a se face înțeles pentru fiecare cursant în parte, căci Hey! Suntem cu toții diferiți!
Patrick Luca

Patrick Luca

Instructor

Patrick Luca este unul dintre cei a mai vechi instructori moto din București. Cu o experiență de peste 25 de ani în domeniu, el combină atât elemente old school cât și noi pentru a crea instructaje personalizate, fiind, de altfel, și unul din puținii instructori care poate susține ședințele în 3 limbi străine diferite.

Despre poligon?

Ședințele de poligon au loc în poligonul moto autorizat din Șos. Electronicii. Suprafața este asfaltată, fără denivelări sau pietriș. Pe parcursul ședințelor de poligon, cursanții vor conduce, treptat, motociclete din ce în ce mai mari, astfel încât procesul de învățare să fie cât mai facil și plăcut.

Pentru că ne dorim ca fiecare cursant care a absolvit cursurile noatre să poate fi încrezător când se urcă pentru prima oară pe motocicleta proprie, considerăm că este important ca în scoală să experimenteze pe mai multe tipuri de motociclete și să învețe că nu contează motocicleta dacă ei sunt cei care controlează cum și unde va merge.

Ce motociclete avem?

Parcul moto al școlii este constituit din 13 motociclete cu care facem ședințele de poligon, trafic și enduro.

Cursanții școlii vor avea ocazia să conducă motociclete de mai multe tipuri, începând cu modele mici, precum Yamaha YBR și Honda CBF de 125cmc sau Formula de 200cmc și continuând cu Kawasaki ER5, ER6n și Yamaha MT07.

De asemenea, vor putea conduce micul chopper Honda Magna și motocicletele mai jucăușe precum Derbi Senda și Honda XR125.

Ce echipament de protecție primești?

La toate ședințele, cursanții primesc obligatoriu echipament complet format din armură, genunchiere, mănuși, cască, iar la orele de trafic, veste cu airbag.

Cursanții sunt ogligați sa vină cu încalțăminte potrivită și cagula primită cadou la înscriere.

Cum te înscrii la școală?

Pentru a te înscrie la școala Hey Moto trebuie sa completezi formularul de mai joi și noi te vom contacta.

Cand vii la noi vei avea nevoie de:

 • copie după cartea de identitate
 • copie după permisul de conducere (față-verso)
 • cazier judiciar, certificat medical
 • avis psihologic.

Toate actele sunt necesare în ziua înscrierii.

În cazul cursanților minori care doresc să se înscrie pentru categoria A1 este necesară o declarație notarială de la ambii părinți în care este specificat că sunt de cord cu susținerea cursurilor și examenului pentru categoria A1 (dublu exemplar), precum și un părinte prezent la momentul înscrierii și în ziua susținerii examenelor teoretice și practice.

În cazul cursanților minori care se înscriu cu mai puțin de 3 luni înaintea împlinirii vârstei de 18 ani este necesară o declarație notarială de la ambii părinți în care este specificat că ei sunt de acord cu școlarizarea pentru categoria respectivă și ca unul dintre părinți să fie prezent la momentul înscrierii.

Istoricul școlii Hey Moto

Hey Moto este un brand apărut în 2018 însă instructorii au experiență mult mai vastă de atât. Școala a avut până în prezent cca 900 de cursanți pe acest brand nou. Dat fiind că cea mai bună decizie este una informată, noi ne dorim ca oamenii care ne intră pe ușă drept pietoni să plece cu o experiență cât mai completă a lumii moto și să înțeleagă că, deși există într-adevăr riscuri, cu un pic de atenție și răbdare se pot bucura de mersul pe doua roți pentru mult timp.

Fondatorul școlii este Cristian Anghel – Strumf, fiind instructor din 2007 și care a avut „pe mână” peste 6.000 de cursanți până în prezent. Pasionat de motociclism dintotdeauna, Cristi a lucrat în domeniu inițial pentru alte școli, ulterior în parteneriat și la urmă a decis că cea mai bună variantă pentru a putea controla calitatea cursurilor este să își facă școala lui. Viziunea lui a fost că un motociclist nu poate doar să se urce în șa și să conducă, ci să înțeleagă lumea moto pe de-a întregul, cu bune și cu rele. Drept urmare în cadrul școlii pe lângă instructajele din poligon și din trafic el ține și cursurile de Mecanică unde povestește cursanților cum funcționează micile bestii pe care oamenii își doresc să le conducă și mai ales cum să recunoască când o motocicleta are nevoie de îngrijire.

De-a lungul anilor, Cristi a dezvoltat și implementat idei inedete în domeniul școlilor moto din București și din țară, care să vină în ajutorul viitorilor motocicliști: test-ride gratuit, Programatorul online, cursurile de enduro integrate în școlarizare, curs pe timp de iarna în spații acoperite, folosirea vestelor cu air-bag la ședințele de trafic, ghidul începătorului, cursurile teoretice de echipament și mecanică specifice moto și o programă școlară care conține cerințele minime legale pentru obținerea permisului cât și multe alte exerciții dedicate manevrării motocicletei în siguranță după absolvire.

Testimoniale

Recomand Hey moto, Cristian Anghel impreuna cu echipa lui sunt foarte calificati si rabdatori. Au cea mai mare rata de promovare la examene si prima sedinta gratuit pentru cei care vor sa incerce

Razvan Iancuabsolvent

Recomand cu mare incredere HEY MOTO, cei mai buni instructori.

Andyabsolvent

Programă de curs

Ședințele de poligon au loc în poligonul moto autorizat din Șos. Electronicii. Toate exercițiile au ca scop ca fiecare cursant ce a absolvit cursurile noatre să poate fi încrezător când se urcă pe motocicleta proprie. Trebuie să fie capabili să identifice pericole, să le evite și să se bucure de experiență. Pentru a reuși toate aceste lucruri Hey moto a adăugat lângă programa impusa de lege, o serie de exerctitii menite să dezvolte abilitățile viitorului motociclist.

Elemente obligatorii
 • Cunoașterea motocicletei
 • Deplasare cu viteză mică fără accelerație
 • Schimbarea treptelor de viteză
 • Deplasare în linie dreaptă
 • Traseu jaloane
 • Traseu „opt-uri”
 • Frânare de urgență
 • Evitare obstacol
 • Frânarea de urgență
 • Folosirea cricului central
Elemente suplimentare
 • Oprire cu frană față, frană spate, frânare combinată
 • Mers cu o singură mână pe ghidon
 • Mersul în tandem
 • Menținere distanță
 • Slalom printre jaloane cu o singură mână
 • Încetinire cu retrogadarea treptelor de viteză
 • Echilibru cu viteză redusă
 • Oprire fără sprijinire pe sol
 • Menținerea motocicletei în echilibru pe loc
 • Frană de motor
 • Oprire la punct fix
 • Opriri, plecări din unghiuri strânse
 • Asigurare, semnalizare, depășire și mersul în coloană
 • Traseul de examen cu o singură mână
 • Mersul cu pasager în poligon, opriri și plecări
 • Slalom între jaloane cu pasager
 • Plecare în viraj cu pasager.

Cele 4 ședințele de trafic încep cu o scurtă „încălzire” a cursantului în poligon urmată apoi de ieșirea în trafic. Instructorul va merge ca pasager și se va asigura că se  parcurg elementele de trafic ce îi vor fi cerute la examen. Deasemenea se vor efectua manevre ce au grad mai ridicat de risc care sunt însă utile în traficul urban de zi cu zi.

 • Menținerea traiectoriei drepte, poziționarea corectă pe bandă
 • Schimbarea eficientă a vitezelor
 • Acordarea de prioritate
 • Staționarea în coloană în locuri vizibile
 • Treceri peste linii de tramvai și șine de tren
 • Evitarea obstacolelor
 • Oprirea și plecarea din rampă
 • Întoarcere în scuar/ pe străzi înguste/ la nivel cu linia de tramvai
 • Abordarea denivelărilor
 • Urcarea și coborârea bordurilor
Enduro

Ședințele de enduro susținute de Hey Moto au loc pe teren accidentat, unde scopul este ca fiecare cursant să experimenteze, cu riscuri minime, poziția de condus pe teren accidentat, plecările sau frânările pe teren accidentat, virajele sau mersul în picioare pe teren cu aderență scăzută, mersul cu un singur picior pe scăriță, coborârea pantelor, toate fiind manevre pe care, mai devreme sau mai tărziu, le va întâlni.

Echipamente, mecanică și prim-ajutor

Pe lângă cursurile practice, cursanții vor parcurge cursuri de legislație rutieră și cursuri de Echipamente, Mecanică și Prim ajutor.

Față de Echipamente și Mecanică care sunt ținute de instructorii noștri, cursul de Prim Ajutor este ținut de un medic la UPU, care este și motociclist. Aici cursanții vor afla ce se întâmplă cu motocicleta în mers, în cădere și, ulterior, în recuperare. Deși ne dorim să avem cursanți care nu vor avea nici un accident, noi considerăm că este important pentru fiecare motociclist să înțeleagă cât mai bine care sunt riscurile și la ce se expune.

Prețuri pentru cursurile școlii Hey Moto

Cat. A, A1 și A2

Preț 1.700lei.

 •  Poligon: 14 ore
 • Trafic:  8 ore
 • Enduro: 4 ore
 • Cagulă
 • Acces la cursurile teoretice suplimentare

Costuri opționale

Preț individual.

 • Oră suplimentară de poligon/enduro 100lei
 • Oră suplimentară de traseu 120lei
 • Cost examen practic 200lei
 • Pachete speciale disponibile la cerere

Discounturi

… și Gratuități.

 • Gratuit o oră de acomodare și testare
 • Discount pentru grup de min. 3 persoane – 10%
 • Discount pentru grup de min. 5 persoane – 15%

Unde ne gasești?

SECRETARIAT

Adresă: str. Litovoi Voievod, nr. 59, sector 2, București

POLIGON

Adresă: Șos. Electronicii, nr. 48, sector 2, București

Formular de contact / înscriere

Te rugăm să completezi formularul de mai jos cu cateva date de contact. Un reprezentant al școlii Hey Moto te va contacta imediat