Skip to main content
NIGHT RAVENS LE MC ROMÂNIA

Ca fondatoare Night Ravens LE MC, ne-am gândit că avem forța și justificarea necesare unei schimbări în pas cu timpurile pe care le trăim, în care există egalitate de șanse şi unde drepturile, dar și îndatoririle sunt egale pentru orice sex.

01.Despre club

Suntem singurul club moto law enforcement exclusiv de femei, fondat în România și primul de acest gen din lume. Regulamentul tradițional internațional interzicea femeii apartenența ca membru cu drepturi depline încă din anii `70. Ca fondatoare Night Ravens LE MC, ne-am gândit că avem forța și justificarea necesare unei schimbări în pas cu timpurile pe care le trăim, în care există egalitate de șanse şi unde drepturile, dar și îndatoririle sunt egale pentru orice sex.

Astfel, după o analiză atentă a comunității moto internaționale și naționale, am făcut un pas periculos, dar necesar în istoria motociclismului internațional, care a oferit șansa prin care orice motociclistă, cadru activ sau retras, din structurile de apărare, dar şi orice femeile first responder sau civilă cu afinități în domeniu să poată beneficia de drepturi egale, ca orice motociclist și membru din LE MC-urile și MC-urile respectate din lume.

Într-un an de la înființare (15 aprilie 2020) am ajuns la 26 de membre full, iar lista aspirantelor crește pe zi ce trece. Night Ravens LE MC se regăsește, prin cele 3 chaptere ale sale românești, pe toată zona de Sud, la Marea Neagră și în zona Transilvaniei, și ne pregătim să ne extindem internațional la sfârșitul lunii iulie, înființând un chapter în San Paolo, Brazilia, cu ajutorul femeilor ofițer din poliția federală locală. Suntem în tratative și cu câteva femei polițiste din Serbia, care își doresc să facă parte din clubul nostru.

02.Acțiuni și activități

Night Ravens LE MC se implică în foarte multe activități de prevenție și combatere, cu precădere a delincvenței juvenile în școli, coroborate cu acțiuni de sprijin pentru femeile abuzate. Imediat ce situația epidemiologică va permite, vom pune în funcțiune un bootcamp pentru copiii defavorizați.

Suntem partenere cu clubul moto Doomstriker LE MC ROMÂNIA în activitățile de prevenție auto-moto şi colaborăm strâns și cu motocicliştii Riders of IPA LE MC, (International Police Association).

03.Profilul membrului Night Ravens

Cea mai tânără membră are 21 de ani, iar cea mai experimentată, 47. Printre membre regăsim ofițeri, subofițeri din MAI, MAPN, MJ, SRI, STS, ISU, SGP, dar şi personal civil. Pilotăm toate tipurile de motocicletă, atât timp cât acestea sunt peste 500cmc (efectuăm deplasări pe distanțe lungi și majoritatea motoarelor sunt mari).

04.Cum poți deveni membru

Clubul nostru respectă un statut destul de riguros, cu anumite condiții de eligibilitate: cazier rutier impecabil (pentru fetele din sistem), respectiv prezentarea atât a cazierului rutier, cât și a celui judiciar pentru civile.

Ca în orice MC, după adeziune urmează o perioadă de „Hangaround”, apoi de „Prospect”, ca mai apoi să fie votată și devenirea Full Patch. Toate sunt coordonate de către sergenții de chaptere.

Unde ne gasești?

Persoană de contact
Adresă

București

Telefon

0761440756