Skip to main content
ȘCOALA MOTO AMI

În permanență mă gândesc la noi metode prin care să fac procesul de învățare cât mai complet și complex, dar și distractiv. Vreau saă îmi ajut elevii să conducă responsabil, cu plăcere și în siguranță

Diana PORUMBFondator Școala MOTO AMI
Logo AMI Moto

De ce noi ?

01. Vechime și instructori

Școala MOTO AMI a fost înființată în 2014. De atunci, echipa școlii este formată din instructori tineri, activi și dedicați. Acum, echipa Școlii MOTO AMI cuprinde 12 instructori. Cu toții predau cu pasiune și din dorința de a forma conducători auto și moto bine pregătiți.

02. Interacțiune online

Programator online disponibil atât în varianta desktop cât și mobil. Aplicația are și secțiune de cursuri online pentru pregătirea examenului teoretic.
Îți programezi singur cursuri teoretice și practice pe o perioadă de 14 zile,  poți vizualiza evoluția ta și ești anunțat dacă expiră documentele de la dosar.

03. Curs DEMO

Dacă nu ești încă decis/ă dacă motocicleta e de tine, vino mai întâi la o sedință gratuită de test. Cu ocazia aceasta ne cunoaștem și te ajutăm să descoperi mersul pe două roți. Cunoști poligonul și te întâlnești cu viitorii instructori. Credem în chimia personală și facem în așa în fel încât să facem totul cu plăcere.

Instructori la școala AMI

O descriere sumară a echipei de instructori – câți sunt, ce vechime au și ce rată de succes, plus ceva detalii interesante despre fiecare

motoadn școală moto ami Diana Fota

Diana Fota

Instructor - Fondator MOTO AMI

Diana este fondatoarea Școlii AMI și a Asociației Moto Începători. Este instructor din 2007 pentru toate categoriile, iar procentajul de promovabilitate este între 85% și 92%. Are idei năstrușnice ca test-drive-ul gratuit, scoala moto iarna în hală, sistemul de programare online și echipamentul de protecție cu air-bag. În permanență se gandește la noi metode prin care să faciliteze procesul de învățare și să își ajute elevii să conducă responsabil și în siguranță.
motoadn - școală moto ami bogdan buleandră

Bogdan Buleandră

Instructor - Viraje

Pasionat de motociclete din copilărie, Bogdan este trainer BMW Motorrad și MotoAdvisor, dar și editor al revistei Pe Motoare. A cîștigat titlul de Campion National la RoSBK (Romanian Superbike Championship) și Locul 3 la Campionatul Est European de motociclism viteză. El îți va preda tehnicile corecte de abordare a virajelor și îți va explica modalitățile eficiente de frânare.
motoadn școală motor ami Ștefan Baută

Ștefan Baută

Instructor Prim Ajutor

Ștefan este invitatul școlii AMI la cursurile de Prim Ajutor. El este paramedic profesionist - voluntar al Fundației pentru SMURD, dar și motociclist. De la Stefan vei invăța ce trebuie să faci și ce NU ai voie să faci în cazul unui accident rutier. De asemenea, vei putea să exersezi sub supravegherea lui tehnicile de acordare a primului ajutor. Fie ca ești implicat sau doar martor, poți salva o viață după ce înveți procedurile de bază

Despre poligonul MOTO AMI?

Poligonul se află la adresa str. Electronicii, nr. 48. Este poligon asfaltat și dotat cu nocturnă. Întreg poligonul este întreținut la cele mai bune standarde împreună cu școlile moto cu care ne desfășurăm activitatea. În permanență îi aducem îmbunătățiri, cele mai recente fiind aceste limitatoare de viteză pentru exersare în poligon și separatoare de siguranță între diversele zone de practică și exercițiu.

Ce motociclete avem?

23 de motociclete din care vei încerca chopper, naked, enduro, speed. Motocicletele au sisteme de protecție tip crasher astfel încât căzăturile în poligon să rămână fără urmări, atât pentru tine cât și pentru motocicletă.

Pentru traseu și examen folosim un  Kawasaki Er6N 650 model 2013-2017 cu ABS.

Ce echipament de protecție primești?

Pentru desfășurarea orelor în siguranță maximă, vei primi la fiecare oră un echipament complet cu protecții moto de calitate compus din: cască, armură, mânuși, genunchiere.
Pentru orele de trafic ai în plus sistem de comunicare prin bluetooth și vestă moto cu air-bag. Dacă vremea cere, primești și echipament de ploaie.

ESENȚIAL: Cagula este cadou și va trebui să o ai la tine de fiecare dată când vii la curs.
Să porți proprii bocanci și pantaloni lungi la toate ședințele. Dacă nu le ai, ședința se va reprograma.

Cum te înscrii la școala?

Pentru înscrierea la cursuri e suficient să vii cu buletinul și permisul (dacă ai altă categorie). Poti apoi să vii deja la orele de teorie. Pentru a putea începe orele practice, trebuie să ne aduci Cazier, Medical și Psihologic.

Școala moto - istoric și performanțe

Înființată în 2014, este prima școală moto cu program de iarnă în spații semiînchise

Testimoniale

scoala moto ami 2020_5
scoala moto ami 2020

Programă de curs

Elevii au de parcurs 18 ore de poligon. În poligon avem 9 sesiuni a câte două ore didactice legate, pentru a fi mai eficienți. În cadrul orelor practice de poligon vei învața despre:

Cunoașterea motocicletei

Comenzi și indicatoare

Echilibrul motocicletei și deplasarea la viteză mică

Schimbarea treptelor de viteză.

Poziția corectă a mâinilor pe ghidon

Elemente de poligon – jaloane, deplasarea cu o mână, optari, frânarea de urgență

Elemente de deplasare în trafic

Parcarea motocicletei și echiparea corectă

La ieșirile în traseu, elevii au la dispoziție 8 ore, ce sunt grupate în 4 sesiuni. Aici  învățăm și exersăm următoarele elemente:

Poziționarea pe benzi

Schimbarea eficientă a treptelor de viteză

Frânări de urgență

Abordare viraje

Conduită preventivă

Mersul în grup moto

Rampe, linii de tramvai și alte surprize din oraș
Simulare examen
Elevii au de parcurs 24 ore de teorie ce cuprind printre altele:

Prim ajutor (cu Moto-Paramedici profesioniști, voluntari ai fundației pentru SMURD)

Echipamente (cu traineri specializați ai magazinului Asfalt-Uscat)

Mecanica (chiar în service Moto Mania)

Viraje (cu Campionul Național și Balcanic la motociclism viteză, Bogdan Buleandră)

Legislație rutieră (cu accente și detalieri despre mersul pe 2 roți)

Preț curs moto

Cat. A, A1 și A2

  • 850 Lei pentru posesori categoria A1 sau A2
  • 1700 Lei pentru posesori categoria B
  • 2100 Lei dacă nu ai permis de conducere

* Ai posibilitatea de a plăti in maxim 3 rate

Alte costuri

  • TAXĂ Examen = 200 Lei în poligon Electronicii (Școala MOTO AMI îți pune la dispozitie motocicletă de examen și mașină cu șofer pentru examinatori)
  • Prima TAXĂ REexaminare = 0 Lei (din partea Școlii MOTO AMI)

Cadouri și discounturi

  • Cagulă
  • Mini-Ghidul Motociclistului Începator
  • Curs complet de Legislație pentru Categoriile A1, A2, A
  • Voucher de 5% reducere pentru viitorul tău echipament moto

Unde ne găsești?

Sediul nostru este în Poligonul Moto din Electronicii 48.  Secretariatul este situat la etajul 2 în clădirea de birouri din aceeași curte cu poligonul – accesul se face de lângă calea ferata.

Program secretariat:

Luni, Joi: 14:00 – 19:00
Marți, Miercuri, Vineri: 14:00 – 17:30

Formular de contact / înscriere

Te rugăm să completezi formularul de mai jos cu câteva date de contact. Un reprezentant al școlii MOTO AMI. Te va contacta în scurt timp