Skip to main content
SLOWRIDERS RC

Numele Slowriders nu e ales întâmplător. El este un îndemn la prudență și responsabilitate pe șosea

Liviu MitroiPreședinte

01.Despre club

Numele Slowriders nu e ales întâmplător. El este un îndemn la prudență și responsabilitate pe șosea. Îi îndeamnă pe rideri să se bucure de viteza redusă pentru că un drum care durează mai mult înseamnă o plimbare din care ai mai mult de savurat. Ne place să credem că drumul contează, nu destinația!

Povestea Slowridres a început la București, în 2011. O mână de chopperiști dornici să găsească și alți împătimiți de moto hotărăsc să facă primul pas prin alegerea unui loc de întâlnire la un pas de Stadionul Național. În scurt timp, ajung să fie cunoscuți sub numele de: Chopperiștii de la Rond.

În 2012, după un sezon moto plin, grupul de la Rond hotărăște să-și oficializeze statutul, așa că în decembrie ia naștere Slowriders RC.

02.Acțiuni și activități

Am început în 2013 cu prima ediție a SLOWRIDE the CITY, un eveniment care popularizează mersul pe motocicletă și îi responsabilizează de motocicliști, în spiritul Slowriders.

Cea de-a 6-a ediție a Slowride The City avea loc în perioada mai 2017, în cadrul Salonului Auto Moto, și a adunat la startul paradei moto peste 1.000 de motocicliști.

În 2017 Slowriders RC împlinea  5 ani de prietenie și „motocicleală”, ocazie cu care a fost lansat evenimentul Slowride Transalpina Fest, ce avea să fie organizat pe Transalpina, „locul de joacă” al motocicliștilor de pretutindeni. Am vrut să adunăm toți prietenii din lumea moto și rock și să sărbătorim, cu multă bere rece, concursuri și mâncăruri gustoase.

Etapa națională de STRONGMAN și POWER LIFTING va completa evenimentul, alături de concertele de muzica rock. De atunci, pe scena noastră au urcat trupe de renume ca: BUCOVINA, ALTAR, TROOPER, ZOB, ZDOB ȘI ZDUB, VIȚA DE VIE, COMA, DIRTY SHIRTS, ALEX & THE FAT PENGUINS, BASSKA și multe altele.

03.Profilul membrului SlowRiders

Varsta medie este de 38-40 ani. Suntem oameni cu diverse preocupari și pregătiri. Avem printre noi ingineri, IT-isti, medici, instructori auto-moto, polițiști, militari, oameni din domeniul HoReCa. Toți membrii full patch au o experiență moto bogată, materializată prin ture de mii de km pe an.

Deși inițial am pornit clubul cu choppere și cruisere, de câțiva ani, membrii au trecut la motociclete de touring, ele fiind o variantă mult mai adecvată turelor lungi. Avem la activ drumuri către destinații dorite de orice motociclist: Capul Nord, Cabo da Roca, pasurile italiene, austriece și elvețiene, Muntenegru, Bosnia, Croația, Grecia și Turcia.

04.Cum poți deveni membru

Primul pas este să ne cunoaștem. Acest lucru se poate realiza la întâlnirile săptămânale sau la turele de sfârșit de săptămână. Apoi, treptat, sunt niște etape de parcurs ca în orice club moto și anume: suport/hang around pentru minim 6 luni, prospect pentru minim 1 an și ulterior membru full patch.

Unde ne gasești?

Persoană de contact

Constantin Androne – secretar

Adresă

București

Telefon