Skip to main content
WIMA ROMÂNIA
(ASOCIAȚIA FEMEILOR MOTOCICLISTE DIN ROMÂNIA)

Sunt multe specificității într-o asociație de femei. Toate însă converg într-o energie frumoasă, pozitivă și creativă și cred că acțiunile asociației vorbesc de la sine

Mihaela HodivoianuPreședintă

01.Despre club

Prezentă în 39 țări și 6 continente WIMA crește de la an la an – în prezent are peste 3,000 membre. Noi ne-am înființat în iulie 2017 sub denumirea de Asociația Femeilor Motocicliste și avem 110 de membre.

Suntem una din cele mai mari divizii europene si cu certitudine cea mai dinamica si activa. Am crescut într-un an cât alții în șapte și ne mândrim că de anul acesta Președinta noastră este și Vicepreședinte WIMA Internațional. Ne bucurăm de această numire și ne menținem aceeași misiune în continuare: să construim o comunitate frumoasă și puternică și să ne dezvoltăm împreună într-un grup compact și bine sudat.

WIMA România este de fapt un loc unde înveți să nu renunți și în egală măsură să te implinesti ca motociclista.

Credem cu tărie în aspectele pozitive ale motociclismului, atât de mult încât le promovăm printre doamne și domnișoare, ba chiar și bunici! Știm bucuria pe care o obținem atunci când conducem o motocicletă și victoria întoarcerii acasă la cei dragi după un drum dificil. Aceste experiențe ne îmbogățesc, ne inspiră, de aceea vom continua să organizăm cât mai multe călătorii și evenimente pentru a spori acest spirit în rândul motociclistelor din România.

02.Acțiuni și activități

 • Campanie “Siguranță pe două roți”
  Eveniment în cadrul campaniei Siguranță pe două roți dar și distribuirea de mărțișoare și flyere. Campanie dedicata doamnelor și domnișoarelor de la volan.
  Campania Siguranță pe 2 Roți, este un proiect ce își propune să crească nivelul de conștientizare privind siguranța motociclistilor în rândul participanților la trafic cât și promovarea motociclismului responsabil pe șoselele din România.
 • Ziua Motociclistei 2020
  Ziua Motociclistei – petrecere organizată de WIMA România, în cadrul Campaniei Siguranţă pe doua roţi
  Petrecerea a fost organizată de WIMA România, în cadrul Campaniei Siguranţă pe două roţi, la data de 7 martie, la FUEL by Ace Custom (Bulevardul Expoziției 22-30), de la ora 20:00. Atmosfera a fost întreținută de MC Ștefan Leonte și de fetele din trupa Olly of Queens. Evenimentul a inclus concursuri cu premii pentru comunitatea moto.
 • Parada virtuală 2020
  Ştiţi deja că parada femeilor pe două roţi a devenit o tradiţie în cadrul SMAEB. La prima parada, în 2018, am fost 50 de participante. În 2019 am fost peste 100 🙂 Anul acesta ne-am propus să fim măcar 150 şi să facem încă o parada extraordinară, însă pandemia de coronavirus ne-a stricat puţin planurile.

Nouă ne-a venit ideea, colegele noastre Adriana şi Alina-Cristina au facut montajul şi desigur că prietenul şi unul dintre cei mai mari susţinători ai noştri, Dan Dobrescu, a zis că e musai să facem parada online. Aşa a luat naştere prima paradă online a femeilor motocicliste din România. Disclaimer: Nu am purtat toate caşti pentru ca nu am fost toate pe drum public, pijamalele au intrat la echipamentul obligatoriu, voia buna nu a lipsit şi niciun porumbel nu a fost rănit în timpul filmării.

 • Ziua Iei 2020
  Reper identitar, ia este sărbătorită, începând cu anul 2013, în noaptea „cerurilor deschise”, de Sânziene.
  Ziua Universală a Iei celebrează piesa principală a costumului popular românesc, dar și ideea de feminitate, întrucât termenul „ie” este atribuit exclusiv cămășii populare femeiești. Ziua Universală a Iei a debutat la iniţiativa comunităţii online „La Blouse Roumaine”, fiind preluată cu succes de comunităţile româneşti din peste 100 de oraşe, din 48 de ţări.
 • Întrunire Hunedoara
  Deşi a plouat foarte tare am vizitat Hunedoara, castelul, Muzeul Trenuleţelor şi ne-am distrat pe enduro cu Monkey Bikes. Întrunirea aceasta a fost prima după perioada lockdown-ului şi ne era foarte dor.

Prietenii noştri de la Dark Ravens MC Hunedoara ne-au întampinat cu ospitalitatea ardelenească obişnuită, cu palincă şi cu muzică live de la Trupa Crom, o gaşcă de puşti care nu lasă rock-ul să moară. Ploaia a oprit tura moto din ziua de sâmbat, însă nu a oprit nici distracţia şi nici voia buna.

 • Întrunire Măcin 2020
  Evenimentul tradiţional de toamnă al WIMA România s-a petrecut, ca şi anul trecut, la Macin în livadă.
  De data asta am avut parte de evenimente variate în plus faţă de motocilit: echitaţie şi drumeţie pe munte, prilej să admirăm împrejurimile, să alergăm puţin copiii WIMA care au participat şi să mai găsim câte o broască ţestoasă.
 • Lansare oficială siglă WIMA România
  Am schimbat sigla după 3 ani pentru că noua siglă reflectă feminitatea, deschiderea, progresul, pasiunea şi siguranţa motociclismului feminin şi îndeamnă toate fetele care au această pasiune să ni se alăture. A fost o muncă de echipă şi a apărut în colaborare cu partenerii noştri de la Călare pe două roţi. Suntem mândre că suntem o divizie strong, care a crescut ca Făt Frumos în trei ani cât alții în șapte, suntem deja peste 100 și pe măsură ce numărul membrelor a crescut, și numărul prietenilor asociației s-a multiplicat.
 • Ziua motociclistei 2021
  Parada organizată de WIMA Romania, cu ocazia zilei motocicliste
  Parada își propune în fiecare an să scoată tot mai multe doamne pe două roți la ghidon și să promoveze motociclismul feminin și responsabil.
  Anul trecut am sărbătorit “Ziua Motocilistei” în data de 7 Martie şi am decis ca această dată va ramane o tradiţie Wima România. Anul acesta nu am putut sărbători cu acelaşi fast ca anul trecut, însă am organizat o paradă de conştientizare în trafic, în cadrul campaniei Siguranţă pe două Roţi. Promovam motociclismul responsabil şi ne dorim să împărţim drumul în siguranţă.
 • Campanie “Siguranță pe două roți” 2021
  Cel mai probabil ați primit un moto mărțișor și o floare de la colegii noștri, vestitorii primăverii pe două roți .
  Cum nu ne-au demoralizat nici ploaia și nici traficul aglomerat, am dus mai departe tradiția #OperațiuneaMărțișorul și totodată am dat startul campaniei #SiguranțăPeDouăRoți ediția 2021.
  Sperăm că am reuşit să bucurăm doamnele şi domnişoarele cu o floare, dar şi cu motopoezia de anul acesta:
  Toţi #stamsafe cu o speranţă, Să fim iar în siguranţă
  Şi de Martişor am vrea Să te bucuram cumva.
  Azi primeşti de pe motoare, De la noi, cu drag, o floare.
  S-avem grijă reciproc, E şi viaţa ta în joc!

03.Profilul membrului

Sunt multe specificității într-o asociație de femei. Toate însă converg într-o energie frumoasă, pozitivă și creativă și cred că acțiunile asociației vorbesc de la sine: parada moto exclusivă de fete pentru care am fost și lăudate și criticate (noi vrem doar să arătăm prin această exclusivitate că suntem multe și din ce în ce mai multe fete îmbrățișează această pasiune), parada virtuală, parada de Haloween, ziua iei, întâlnirile anuale sau pur și simplu plimbări la care venim cu tot ce înseamnă familie pentru noi (parteneri, copii, caței etc), acțiuni  umanitare, proiecte în care ne-am implicat cu tot sufletul cum este cel de siguranță pe două roți împreună cu Black Helmets și Free Riders, concursuri online, cursuri de perfecționare și instruire, cursuri de fotografie, parteneriate cu magazine dedicate de echipamente moto…. Nu stăm deloc nici când stăm. Am ajuns sa ne petrecem mult timp împreună și ne simțim ca o familie: sărbătorim cu drag nunți, botezuri – anul asta 3 fete din asociație au devenit mămici  – și cam tot ce aduce frumusețe vieții.

04.Cum poți deveni membru

Nu suntem club moto așa că nu avem un „proces” de primire. De asemenea poți fi deja membră unui club moto, noi suntem asociație și primim fete din orice club moto fără discriminare. Cu club sau fără, pe cruiser, chopper, naked sau enduro, toată lumea este bine-venită, singura condiție e să împărtășim aceeași dragoste pentru motociclete și motociclism. Permisul pentru A nu este condiție eliminatorie, dar te va ajuta când începe sezonul.

Calitatea de membru se obține prin plata unei taxe anuale de 150 de lei. Taxa reprezintă susținerea ta și acoperirea unor costuri minime de administrare a asociației.

La intrarea în asociație vei primi din partea noastră: un patch frontal cu sigla WIMA România, un sticker cu WIMA România, un pin cu sigla WIMA România, acces la evenimentele WIMA dedicate membrilor, acces la informații despre ieșiri mai mult sau mai puțin organizate, acces la grupul de FB WIMA România Members Only, o mini comunitate unde discutăm despre motociclismul feminin, despre ture, despre noi și despre ce ne mai trece prin cap, reduceri la echipamente și școli moto partenere, oportunitatea să te implici activ în proiecte de impact pentru motociclismul românesc,apartenență la o a doua familie. Da. Ai citit corect. Când te vei întâlni cu noi prima dată ai să înțelegi la ce ne referim.

Unde ne gasești?

Persoană de contact
Adresă

București

Telefon

0731038956