Skip to main content
MOTOsport

2022 – cel mai aglomerat sezon competițional din istoria FRM

By 28 iulie 2022No Comments

România este lider mondial...

...la competițiile de Tot Teren pe două roți

Încheierea restricțiilor pandemice găsește motorsportul românesc într-un moment favorabil, în care Federația preia conducerea Uniunii Balcanice de Motociclism, organizează Congresul FIM-Europe, are cele mai multe solicitări de competiții din toate timpurile, iar România este lider mondial de necontestat al competițiilor de Tot Teren pe două roți.

FRM

Calendarul competițional 2022 al FRM are 9 etape naționale de Hard Enduro, 7 de Motocros, 12 de Viteză, 10 de Endurocross, 5 de Rally Raid, 4 de Dirt Track și 4 de Supermoto. Toate acestea fără să socotim Cupele (9 la Endurocross, 6 la Viteză și 2 la Rally Raid), dar şi concursurile de Drag Racing (desfășurate pe aeroport în paralel cu clasele auto).

Tradițional, sezonul moto din întreaga lume începe cu Raliul Dakar. L-am urmărit cu sufletul la gură pe sătmăreanul Emanuel Gyenes, care a concurat între 1 și 14 ianuarie 2022 la clasa Malle Moto. Mani este deja Legendă a Dakarului (are peste 10 participări) și, chiar dacă în acest an s-a lovit de multiple probleme tehnice (inclusiv faptul că a mers cu cadrul fisurat din ziua 2 de concurs), acesta a reușit să încheie pe locul 4 la clasa Original by Motul.

Prima cursă românească a anului a avut loc la minus 12 grade, în localitatea Băiuț din Maramureș, între 22 și 23 ianuarie 2022.

Prima etapă din Campionatul Național 2022 are loc pe 26 martie, la Sebiș, Arad.

Campionatul Național de Motocros debutează lângă București, pe circuitul de la Prundu, Giurgiu, fiind anunţaţi peste 100 de concurenți (9 – 10 aprilie 2022). În același weekend, iubitorii vitezei vor merge în Grecia, la Serres, pentru primele etape naționale și balcanice, pasionații de Hard Enduro – la Craiova, iar cei de Endurocross – în Timiș.