Skip to main content
MOTOsportȘtiri moto

Motocrosul Națiunilor Europene – cupa se dispută la TCS Racing Park

By 13 septembrie 2024septembrie 19th, 2024No Comments

România este din nou gazda unei competiții importante în motorsport

Motocrosul Națiunilor Europene se ține pe 21-22 Septembrie la TCS Racing Park

Motocrosul Națiunilor Europene e găzduit în România. Iată ce trebuie să știi despre cursa de la TCS Racing Park de pe 21-22 Septembrie

Ce este Motocrosul Națiunilor Europene?

Motocrosul Națiunilor Europene este cea mai importantă competiție de motocros de pe continentul nostru. Aceasta este disputată pe națiuni, deci fiecare țară care are reprezentanți calificați va avea ocazia să fie reprezentată de aceștia.

Competiția este împărțită pe mai multe clase (85 cmc, 125 cmc, 250 cmc) și există și o categorie dedicată pentru riderii de sex feminin.

Fiecare țară participantă are în echipă patru piloți, dintre care doi vor alerga la clasa de 85 cmc. Ceilalți doi piloți sunt împărțiți în clasele 125 cmc și 250 cmc. Astfel, riderii tineri au o șansă în plus să se afirme la început de carieră.

Ediția 2023 a acestei competiții s-a derulat în Spania, pe circuitul Talavera de la Reina. La momentul respectiv, s-au adunat piloți din 10 țări pentru întrecerea la masculin, iar din 12 țări pentru clasa feminină. Echipa Franței a câștigat la masculin, în timp ce echipa Spaniei a câștigat la clasa dedicată concurenților de sex feminin.

În cadrul ediției 2024, derulată în România, vom avea 64 de concurenți din 15 țări. Din cei 64 de concurenți, 44 sunt înscriși în competiția masculină, iar 20 în cea feminină. România are două echipe, atât la masculin, cât și la feminin.

Lotul feminin al României la motocros este împărțit astfel: echipa 1, formată din Ștefania Bănacilă și Aida Ioana Cojanu, respectiv echipa 2 formată din Maya Elena Cojanu și Iulia Hașu.

Lotul masculin al României la motocros este, de asemenea, împărțit în două echipe. Echipa 1 este formată din Eross Koppany, Mihnea Andrei Banu, Sami Alexandru Dumitru și Vlad Ștefan Stoichițu, pe când echipa 2 este formată din Dennis Ștefan Hăbeanu, Tudor Ștefănescu, Daniel Marian și David Andrei Șenchea

Cum faci să urmărești cursa și ce trebuie să știi?

Dacă vrei să urmărești Motocrosul Națiunilor Europene, ediția 2024, trebuie doar să îți cumperi bilet și să mergi în zilele de 21 și 22 Septembrie 2024 la TCS Racing Park.

Biletele le puteți achiziționa de pe platforma iabilet.ro, dacă optați pentru un abonament pentru ambele zile, achiziționat din timp. Sau puteți cumpăra un bilet direct din zonele special amenajate la TCS Racing Park.

Prețul pentru abonamentul pentru două zile este de 85 de lei, iar copiii sub 10 ani beneficiază de acces gratuit dacă sunt însoțiți de un adult. Vă reamintim că motorsportul este periculos, deci nu puteți să îi lăsați nesupravegheați la fața locului.

Circuitul de motocros TCS Racing Park este localizat în apropierea localității Ciolpani, iar accesul se face din DN1. De notat faptul că trebuie să intrați pe un drum de macadam până ajungeți la circuit, deci trebuie să circulați cu atenție dacă aveți o motocicletă sport sau o mașină cu garda la sol foarte redusă.

Până la competiție, pe 20 Septembrie 2024, la Mall Promenada, intrarea de pe Barbu Văcărescu, la ora 17:00, va fi organizat o paradă a națiunilor, în cadrul căreia vor fi prezentați toți concurenții. La acest eveniment puteți fi spectator în mod gratuit, însă acțiunea efectivă se derulează exclusiv pe circuitul TCS Racing Park.

De ce este important că avem această cursă în România?

Faptul că România este din nou gazda unui eveniment de motorsport internațional ne ajută să creștem atât nivelul competiției între riderii locali, dar și să devenim mai cunoscuți în acest sport la nivel internațional.

Nu lipsesc nici beneficiile economice aduse de echipe venite din peste 20 de țări, care vor călători până aici și vor aduce bani în economia națională, chiar dacă stau doar un weekend în România.

Ediția 2024 a Motocrosului Națiunilor Europene este un eveniment desfășurat sub egida FIM Europe (Federația Internațională de Motociclism) și a Federației Române de Motociclism, împreună cu Infront.

Evenimentul este susținut de partenerii locali Dual Motors, Promenada Mall, Loteria Națională și ATH Moto.

 

Foto: TCS Racing Park