Skip to main content
Finanțare și Asigurare

Ce nu vrei să știi despre asigurări, dar s-ar putea să fie nevoie

By 28 martie 2022No Comments

Asigurare RCA la CITY Insurance!?

Acest articol este atât pentru cei 50% dintre motocicliști și șoferi care au o asigurare RCA la CITY Insurance, cât și pentru ceilalţi 50% care pot avea ghinionul să fie loviți de un asigurat CITY Insurance.

Suntem siguri că știți că CITY Insurance a intrat în procedură de faliment, ceea ce are un impact important asupra multor șoferi și motocicliști, pentru că peste 50% dintre ei au polițe în vigoare la această companie. Ce nu știți, probabil, este ce trebuie să faceți dacă sunteți loviți de o mașină asigurată la CITY Insurance sau dacă aveți asigurare RCA la CITY Insurance

Chiar dacă este vorba de un faliment, nu înseamnă neapărat că aveți o problemă, dar procedura de obţinere a despăgubirii va fi mai complicată decât în mod normal. Din fericire, există un mecanism financiar de protecție care funcționează şi, pentru a nu avea bătăi de cap, trebuie să știți câteva aspecte, detaliate mai jos.

Cazul 1: Ai polița RCA încheiată la CITY Insurance. Ce trebuie să faci?

Dacă vrei să scapi rapid de stres, închei o altă poliță RCA la un alt asigurător (dacă nu știi exact ce să alegi, noi îți recomandăm să apelezi la partenerii noștri de la asigurescu.ro).

Cu noua poliță și cu o cerere tip, pe care trebuie să o completezi, trimiți un e-mail la denuntare@cityinsurance.ro și denunți vechea poliță. Dacă poliţa încă era valabilă 30 de zile sau mai mult, îți va fi restituită suma aferentă perioadei de acoperire rămase.
Poate nu ai chef să îți bați capul acum cu acest lucru, dar să știi că va trebui să o faci, mai devreme sau mai târziu, pentru că, după declararea oficială a falimentului companiei, ai la dispoziție maxim 90 de zile să închei un RCA la alt asigurător şi să denunți polița RCA de la CITY Insurance.