Skip to main content
Finanțare și Asigurare

Cu asigurare sau fără asigurare, pentru motocicletă ?

By 25 iulie 2022No Comments

CASCO...

...un moft sau o necesitate?

Dacă despre asigurarea RCA cunoaştem cu toţii informaţii, pentru că este obligatorie, în acest articol o să discutăm despre asigurarea facultativă, numită şi asigurarea CASCO sau KASKO, dacă vii de pe alte meleaguri.

Cât costă un CASCO? Răspunsul este simplu: depinde de tine și de motocicletă. Dacă vârsta și vechimea au un impact relativ mic, cel mai important lucru în stabilirea prețului este categoria motocicletei și câți kilometri mergi pe an.

  • Cele mai scumpe asigurări sunt cele pentru choppere/cruisere, naked și sportive. În funcție de valoarea motocicletei, ajungi la prețuri de 1.000 – 1.500 EUR;
  • Un preț rezonabil de mic obții în cazul motocicletelor de touring, sport touring, enduro touring – pentru ele ajungi să plătești între 350 și 800 EUR.

Ce impact are numărul de kilometri?

  • Dacă mergi mai puțin de 15.000 km pe an, ești în estimările medii ale companiei de asigurare;
  • Dacă mergi între 15.000 și 20.000 km pe an – ai depășit media și ai majorări de primă de până la 10%;
  • Dacă mergi peste 25.000 km pe an, înseamnă că folosești motocicleta în mod intensiv și acest lucru vine cu o serie de riscuri crescute, ceea ce se vede imediat în preț. Astfel, în acest caz ajungi să ai majorări și de 50%;

Contează vechimea motocicletei? Vechimea afectează doar suma asigurată și foarte puțin prima de asigurare. Din acest motiv, pentru motocicletele mai vechi de 5-6 ani nu mai este rentabil economic să îți faci asigurare, pentru că plătești foarte mult comparativ cu cât costă o motocicletă similară ca vechime și ca număr de kilometri.

Vârsta și experiența motociclistului influențează prețul asigurării CASCO? Da, dar doar dacă ai mai puțin de 28 de ani sau ai permis cat A / A1 / A2 de mai puțin de 1 an. În rest, vârsta și experiența contează… pentru tine și pentru cei la care ajungi acasă după o plimbare cu motocicleta.