Skip to main content
Interviuri

Cum te poate ajuta motociclismul să depășești momente grele în viață

By 5 aprilie 2022No Comments

O poveste adevărată
de Ann Kathrine Kayser HANSEN, WIMA Luxembourg

În luna octombrie, fetele de la Women International Motorcycle Association – WIMA România au făcut mai mult decât o ultimă verificare a motoarelor înainte de iernat. Au organizat o campanie în care au vorbit despre prevenția cancerului de sân în luna dedicată conștientizării acestui risc.

În urma acestei campanii, #RidePink, s-au strâns 7.700 lei care au ajuns la Asociația ROZ, ce ajută pacientele care suferă de cancer mamar și familiile lor să treacă prin această experiență.

Special pentru această campanie, Ann Kathrine Kayser Hansen – Președinte a WIMA Luxemburg – o daneză ce trăiește și lucrează în Luxemburg de aproape 32 de ani, mamă a două fete adolescente, motociclistă care a învins cancerul la sân, a acceptat să ofere un interviu publicat integral în Revista motoADN

motoADN: Când și cum ai început să mergi pe motocicletă și ce anume te-a împins către motociclism?

Ann Kathrine Kayser Hansen: Pasiunea pentru motociclete s-a născut în tinerețe și am petrecut destul de mult timp ca pasager, ignorând, de cele mai multe ori, echipamentul de protecție. Desigur, privind în retrospectivă, nu a fost una dintre cele mai inteligente decizii din viață. Părinții mei nu au fost fani ai motociclismului, iar mama nu a reușit niciodată să se împace cu ideea că eu pilotez o motocicletă.

Cu toate acestea, m-am apucat de cursuri moto de abia în jurul vârstei de 46 de ani când, matură fiind și după două căsnicii eșuate, am decis că e timpul să-mi îndeplinesc dorința de-o viață. Ca mamă singură a două fete adolescente, după ce mi-am întâlnit actualul partener și l-am însoțit în nenumărate călătorii pe motor, mi-am spus: ”Știi ce? Dacă nu fac asta acum, n-am să o mai fac niciodată!” Așadar, la vârsta de 46 de ani, m-am înscris la cursurile pentru obținerea permisului moto.

Am rezolvat partea teoretică în 6 ore de studiu, am susținut examenul și, spre mândria mea, l-am trecut cu brio din prima. Apoi m-am apucat de partea practică undeva prin luna mai – în Luxemburg trebuie să ai minim 16 sesiuni la activ pentru a putea susține examenul pentru categoria A2 (motociclete limitate la 35 Kw.47 cp) -, iar examenul practic l-am dat pe 21 septembrie. Sunt 4 ani de la acel moment.

Prima mea motocicletă a fost un Harley Davidson Sportster Iron 883, pe care am botezat-o Miss Betty. Îmi plac mult Harley Davidson-urile și pot fi tot ceea ce îți dorești de la o motocicletă, însă nu și dacă ești o persoană foarte înaltă (iar eu am 1,80m).