Skip to main content
Interviuri

Despre viitorul electric al motociclismului

By 10 mai 2022No Comments

Interviu cu Dan POPESCU

Co-fondator, ZENO Concept Store

Pasiunea pentru motociclete poate însemna multe – de la fascinația de a meșteri într-un service moto, la plăcerea de a merge pe circuit și până la dorința de a fi cu un pas înainte și de a aduce viitorul electric în motociclismul românesc. Toate s-au reunit în ceea ce astăzi găsiți ca ZENO Concept Store & Service.

motoADN: Cum au fost primele luni pentru ZENO în România?

Dan POPESCU: Au trecut deja 7-8 luni de când suntem pe piaţă şi pot spune că drumul până aici a fost fenomenal. De la o listă iniţială de produse am ajuns la un proiect de amploare, iar în fiecare zi apar noi nişe şi segmente de produse. Suntem foarte mândri de ceea ce am reuşit să facem: pionierat într-un segment de business total absent la noi. Viitorul, pentru noi, este electric, iar în România nu existau prea multe opţiuni în această direcţie.

Motocicletele electrice sunt cel mai nou produs de pe piaţă în acest moment. Suntem unici importatori în România pentru cele mai mari două brand-uri de motociclete: ENERGICA, din Italia, cunoscut pentru moto-e şi zona de racing, pentru motociclete sport şi foarte arătoase, respectiv ZERO MOTORCYCLES, brand-ul american care are, de departe, cea mai mare flotă de modele electrice, care aduce confortul pe stradă şi care pune mult accent pe siguranţă şi pe calitatea produsului.

motoADN: Spune-ne puţin mai multe despre „clientul de electric” sau clientul ZENO Concept Store. Ce îl face diferit de clientul moto obişnuit?

Dan: Clientul de motociclete electrice nu este tocmai acel motociclist veteran, consacrat, care a avut deja 2, 3, 5 motociclete, pentru că acolo obiceiurile sunt deja formate. Motocicletele electrice se adresează persoanelor „fresh”, oamenilor pasionaţi de gadget-uri, din zona de IT, dar şi persoanelor care şi-au făcut din ieşirile în aer liber un stil de viaţă – aici se potrivesc, de exemplu, modelele de la ZERO MOTORCYCLES dedicate terenului accidentat, de enduro şi de hard enduro, modele care au cutii automate şi alte beneficii.