Skip to main content
Interviuri

Motocicleta electrică – viitorul devenit realitate

By 2 martie 2022No Comments

Viitorul motociclismului se schimbă rapid și devine electric

Un pas mare pentru motorul electric

Motocicleta electrică – viitorul devenit realitate

Motorul Termic vs. Motorul Electric

Cum combustibilul este de origine fosilă, știm cu toții că este o resursă finită, ce nu se poate regenera. De aici apar limitări în utilizarea lui, cărora li se adaugă poluarea.

Există o altă soluție? Da, motorul electric, ce are un randament de 90%, incomparabil mai eficient față de orice alt motor folosit până acum. Dar și acesta are probleme când vine vorba de combustibil. Deși energia electrică este regenerabilă și se poate produce relativ ușor, ea nu se poate stoca, acesta reprezentând singurul impediment în dezvoltarea motoarelor electrice. Problema rămâne în urmă, însă, pentru că apar tot mai multe soluții de stocare la costuri bune, precum și soluții mobile de generare a curentului electric. Poate că generațiile următoare vor avea un mic reactor nuclear în fiecare vehicul

Un pas mare pentru motorul electric

Programul „Green Deal” al Comisiei Europene include câteva obiective ambițioase de reducere a amprentei de mediu. Potrivit Comisiei Europene, transporturile reprezintă un sfert din emisiile de gaze cu efect de seră ale UE. Pentru a atinge neutralitatea climatică, se urmărește o reducere cu 90% a emisiilor din transport până în 2050. De asemenea, transportul ar trebui să devină mai puțin poluant în mod drastic, în special în orașe. Pentru a atinge acest obiectiv, Comisia Europeană „propune, de asemenea, revizuirea legislației privind standardele de performanță a amprentei de CO2 pentru autovehicule, în scopul de a asigura o cale clară din 2025 încolo către mobilitatea cu emisii zero”.