Skip to main content
Știri moto

Noile modele YAMAHA R125 si MT12

By 17 mai 2023No Comments

Noile modele YAMAHA sunt aici

YAMAHA R125 şi MT125 sunt aici!
Mai multe detalii mai jos

Cu noile modele R125 şi MT125, Yamaha le urează tinerilor bun venit în lumea moto

Categoria motocicletelor de 125cc (A1) reprezintă un punct important de intrare în lumea motociclismului. Conform datelor Yamaha, acest segment se află pe un trend ascendent în ultima perioadă, înregistrând o creştere de 43% în ultimii cinci ani.

În general, persoanele interesate de aceste motociclete sunt tinerii adulţi sau elevi/studenți care locuiesc în medii urbane sau suburbane, au o experienţă limitată în ceea ce priveşte condusul pe două roţi, dar deţin, de obicei, un carnet de conducere cat. B. Sunt cei care caută un mod ieftin şi facil de transport, pentru drumurile de fiecare zi la muncă sau la şcoală, care să fie totodată distractiv. Cu alte cuvinte, puncteză reprezentanții Yamaha, sunt acele persoane care îşi doresc o motocicletă care să le reflecte stilul de viaţă.

Tocmai de aceea, îndrăgitul brand moto vine în întâmpinarea tinerilor motociclişti cu două noi modele din gamele R şi MT.

Noul R125 – Adrenalina curselor moto într-o formă accesibilă şi uşor de manevrat

Inspirate de legendarul M1 şi create cu ADN-ul curselor pe două roţi, motocicletele din seria R sunt întotdeauna gata de acţiune. R125 se adresează începătorilor cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani, dar şi tinerilor care locuiesc în zone urbane şi suburbane și vor o motocicletă pentru deplasările zilnice care să le ofere o senzație sportivă.

Prin lansarea primului R125 în 2008, Yamaha a adus design-ul și tehnologia Supersport în clasa de 125cc A1. Stabilind noi standarde pentru performanțe pline de adrenalină, caracterizate prin agilitate în manevrare și stilul agresiv, această motocicletă a devenit un succes peste noapte – și și-a menținut până astăzi poziția de lider în materie de motociclete ușoare performante.

Pe parcursul ultimilor 15 ani, R125 a evoluat constant pentru a-și menține statutul de superstar.

Modelul R125 al anului 2023 rămâne fidel conceptului original, urmând, însă, dorinţele clienţilor şi mizând pe modernizare din toate punctele de vedere. Astfel, tehnologia de curse se reflectă în toate detaliile acestei motociclete. Cu un nou look uşor de recunoscut, inspirat direct de R7, dar beneficiind şi de o serie de îmbunătățiri ale șasiului și noi elemente electronice, cel mai recent model Yamaha R125 oferă fiecărui pilot experienţa autentică şi de neuitat a seriei R.

R125 – Design nou şi atletic

În 2023, R125 primește un aspect complet nou, care subliniază statutul său de Supersport ușor de ultimă generație de la Yamaha și care îi „consolidează” legăturile de familie cu restul gamei R.

Un nou far bifuncțional, cu LED-uri puternice, este amplasat central în partea frontală în formă de M, asigurând un fascicul strălucitor, pentru o vizibilitate excelentă indiferent de condiţii. De asemenea, luminile de poziție cu LED inspirate de R7 conferă modelului R125 un nou aspect de „big-bike”.

R125 – Display TFT şi conectivitate de ultimă generaţie

Noul R125 2023 beneficiază de un display TFT color de 5 inchi, inspirat de modelul R1. Pilotul poate alege între două teme grafice – „Street” sau „Track”, în funcţie de situaţie.

De asemenea, noul model vine cu actualizări pe segmentul de conectivitate. Astfel, R125 este echipat cu o unitate de control al comunicațiilor (CCU), ce permite conectarea smartphone-ului prin Bluetooth, folosind aplicația gratuită MyRide de la Yamaha. Odată conectat, pilotul poate vedea direct pe noul ecran TFT notificările privind apelurile primite și mesajele text, şi poate monitoriza, de asemenea, parametrii cheie ai motocicletei prin intermediul aplicației. Mai mult, în cazul oricărei probleme tehnice, sistemul poate notifica un dealer Yamaha sau orice alt contact desemnat de proprietar.

R125 – Puncte forte: controlul tracţiunii, pre-echipare pentru quick shifter

Pentru a asigura cel mai înalt nivel de control, R125 este echipat cu un sistem de control al tracțiunii care, împreună cu ambreiajul A&S și sistemul opțional quick shifter, îi permite pilotului R125 să experimenteze un grad ridicat de control, mai ales în momentul accelerației maxime. Sistemul poate fi dezactivat în funcţie de situaţie, iar starea acestuia este afișată pe display-ul TFT.

Fiecare Yamaha din seria R este inspirată de spiritul fără compromisuri al motocicletei de curse R1M, iar R125 nu putea face excepţie.

Modelul 2023 este echipat cu anvelope Michelin Pilot Street, dezvoltate pentru a oferi o manevrabilitate sportivă şi performanțe puternice pe teren umed și uscat. Combinaţia anvelopă față de 100/80-17 și anvelopă spate de 140/70-17 asigură o ținută de drum excelentă și viraje agile.

Reperele tehnice ale R125, pe scurt:

 • Design dinamic al caroseriei
 • Far cu echipare LED
 • Lumini de poziție LED inspirate de R7
 • Display TFT de 5 inchi, cu dublă temă, inspirate de R1, lumină de schimbare programabilă
 • Conectivitate pentru smartphone-uri folosind Bluetooth
 • Sistem de control al tracțiunii, inspirat de R1
 • Pre-echipare pentru quick shifter
 • Poziție sportivă, confortabilă
 • Motor în 4 timpi EURO5 de 125 cc cu cuplu cu VVA (acționare variabilă a supapelor)
 • Ambreiaj A&S
 • Furcă față inversată KYB de 41 mm
 • Rezervor de 11 litri
 • Etrier de frână față cu montare radială
 • Cadru Deltabox cu geometrie optimizată
 • Șa pilot/pasager din 2 piese, înălțime șa 825 mm
 • Anvelope Michelin Pilot Street: 100/80-17 față / 140/70-17 spate

Culori disponibile – Icon Blue şi Tech Black

MT-125 trece la nivelul următor

Cu peste 60.000 de unităţi MT-125 vândute în Europa din 2014 şi până în prezent, este clar că naked-ul de pe segmentul 125 este un succes al celor de la Yamaha.

Modelul MT-125 se adresează, în principal, tinerilor cu vârste între 18 – 27 de ani, bărbaţi şi femei (60% – 40%) care au un stil de viaţă activ, interesaţi de cultura urbană, de gaming, dar şi de cele mai noi tendinţie în muzică şi fashion. Este o motocicletă ideală pentru începători în lumea pe două roţi, care doresc să o folosească pentru commuting, dar şi pentru călătorii de plăcere. Cu toate acestea, motocicleta poate fi o soluţie ideală şi pentru riderii mai experimentaţi, care au nevoie de un model mai mic, dar cu personalitate.

Punctele forte ale lui MT-125 sunt designul său agresiv şi distinct, culorile moderne, raportul bun dintre valoare şi preţ, un motor puternic şi distractiv, dar şi siguranţa şi fiabilitatea.

În 2023, MT-125 păstrează, aşadar, performanţa extraordinară a motorului de 125 cmc şi 11 kW, extrem de eficient din punctul de vedere al consumului de combustibil, cu un şasiul uşor şi stabil.

Cel mai recent model MT-125 vine cu un nou display TFT color de 5 inchi, dar şi cu posibilitatea de conectare a smartphone-ului. Sistemul este identic cu cel implementat pe noul model MT-07, fiind, însă, disponibilă o singură temă de afișare – tema „Street”. Riderii trebuie doar să descarce aplicația MyRide de la Yamaha şi să conecteze apoi smartphone-ul la unitatea de control de comunicații a MT-125 pentru a vedea direct pe display-ul moto notificările de apel, e-mail și mesaje. Dacă este configurat corespunzător, sistemul poate şi să notifice pilotul de orice problemă tehnică detectată pe MT-125 și poate transmite, de asemenea, o notificare prin e-mail unui dealer de motociclete sau oricărui alt contact care a fost desemnat de pilot.

Dincolo de conectarea smartphone-ului, aplicația MyRide înregistrează şi o serie de date din timpul fiecărei călătorii cu motocicleta, lucru care permite pilotului să revadă traseele parcurse, dar şi să analizeze alte informații referitoare la performanța motocicletei.

În ceea ce priveşte partea tehnică, MT-125 are deja specificaţii puternice: un motor de 125 cc cu tehnologie VVA de acționare variabilă a supapelor şi ambreiaj Assist&Slipper, furci inversate și frâne cu disc cu diametru mare. Pentru 2023, nivelul de echipare al MT-125 este îmbunătățit de noul sistem de control al tracțiunii, care oferă pilotului un nivel și mai ridicat de încredere și control.

În 2023, MT-125 va continua să fie disponibil în culorile Cyan Storm, Icon Blue şi Tech Black.