Skip to main content
Interviuri

Omul din spatele căștii

By 31 martie 2022aprilie 5th, 2022No Comments

Demis GHINDEANU CEO și co-fondator Pony Car Sharing

Demis GHINDEANU: „Dacă ar exista politici dedicate deplasării pe două roți, am vedea mai multe scutere și motociclete în orașe”

Demis GHINDEANU este CEO și co-fondator al companiei Pony Car Sharing, prima și cea mai mare companie de car sharing din România. Are o experiență de peste 15 ani în Marketing și Publicitate, fiind și CEO al agenției de publicitate Marks.

MotoADN: Când și cum a intrat motociclismul în viața ta?

Demis GHINDEANU: Deși îmi doream de mic motocicletă, de abia în anul 2015 am făcut școala. Merg de la 5 ani pe bicicletă și îmi tot imaginam că sunt pe motocicletă, mai ales că îmi petreceam vacanțele la bunici, unde, în apropierea casei lor, era un club de carturi care aveau motoare de motociclete. Încă de la 10 ani mă „drogam” cu miros de benzină și ulei. Îmi petreceam cea mai mare parte a timpului acolo.

MotoADN: Ce simți că a adus motociclismul în viața ta?

D.M.: De obicei, la această întrebare răspunsul este libertatea. Pentru mine înseamnă o terapie. Motociclismul reprezintă o activitate în care trebuie să fii concentrat 100% la ceea ce faci în fiecare moment. Nu mai ai alte gânduri, alte probleme, pur și simplu orele pe motocicletă sunt doar motocicletă. Surpriza a venit în momentul în care, din concentrarea aceasta, am început să văd în jurul meu lucruri pe care din mașină nu le vedeam.

MotoADN: Care a fost prima ta motocicletă?

D.M.: Am început cu un Ducati Monster 600 Dark, luat la mâna a Nșpea, cu 1400 de euro. Avea deja 8 ani. Cu toate acestea, modelul era perfect pentru ce îmi doream: deplasări în oraș. Din cauza defectului profesional, designul a stat la baza alegerii, după cum aveam să constat când au apărut problemele la ea. Doi ani mai târziu, am luat un Monster nou și totul s-a schimbat în bine.

MotoADN: Ce motocicletă ai acum? Ce tip de motociclete preferi și de ce?

D.M.: Acum am două motociclete Ducati: un Supersport și un Scrambler. Am ales un sport-touring pentru drumurile din afara orașului, respectiv Scrambler-ul pentru drumurile zilnice la birou și în oraș.