Skip to main content
Interviuri

Vizită în standul SPIDI de la EICMA: iată ce noutăți au pregătit pentru 2024!

By 24 noiembrie 2023martie 5th, 2024No Comments

Am aflat ce noutăți ne-au pregătit italienii de la SPIDI

Ce culori și materiale au pregătit italienii pentru 2024?

Ne-am pierdut printre rafturi în standul SPIDI de la EICMA 2023

Vizită în standul SPIDI de la EICMA 2023

EICMA nu este doar locul în care se întâlnesc iubitorii de motociclete pentru a vedea noutățile anulu următor. Giganticul eveniment a reprezentat un prilej ideal și pentru marile branduri de echipamente și accesorii moto să își prezinte noutățile și produsele vedetă pentru 2024. Partenerii noștri de la SPIDI, de exemplu, au adus la Milano cele mai noi produse, alături de cel mai bine vândute echipamente ale anului 2023.

Printre ele iese în evidență jacheta impermeabilă în trei straturi Tour Evo 2, care este un produs de top din gama de touring. Este confecționată din material rezistent la rupere și poliester, fiind creată de Drudi Performance – compania faimosului designer de căști moto Aldo Drudi. Stratul exterior al jachetei este complet impermeabil, fiind completat de un strat termic de 100 de grame. Mai mult decât atât, datorită unui sistem special de prindere integrat pe stratul exterior, motociclistul poate adăuga jachetei straturi suplimentare. Merită subliniat că, din punct de vedere estetic, straturile de căptușeală termică de la SPIDI sunt create pentru a fi purtate și ca atare, putând fi ascunse fără probleme accesoriile de prindere de celelalte straturi.

O altă caracteristică a lui Tour Evo 2, întâlnită doar la produsele de top din gama SPIDI, este reprezentată de stratul de pe spate de plasă 3D din material absorbant, creat special să colecteze și să elimine, prin dirijare spre partea de jos a jachetei, transpirația formată ca urmare a contactului prelungit cu protecția spatelui. Bineînțeles, jacheta beneficiază de ventilație pe brațe, pe partea frontală, dar și pe spate sau – o noutate – pe zona laterală a toracelui, sub braț.

Piesa de vestimentație are multe buzunare, toate extrem de utile, fie că vorbim de cele cu fermoare impermeabile, fie de buzunarul lateral din plasă sau chiar cel de plasă de pe spate, unde pilotul poate pune diverse obiecte sau stratul termic.

Tour Evo 2 este extrem de utilă pentru călătoriile de lungă durată, fiind extrem de ușoară, dar, mai ales, deosebit de confortabilă, datorită unor detalii mici, dar importante, precum neoprenul de pe guler și de pe mâneci.

 

Ca în cazul tuturor jachetelor premium lansate de SPIDI, pe guler vei găsi controlul EST, care este menit să te ajute să ajustezi circumferința gulerului, pentru ca jacheta să se închidă bine, dar și confortabil, în jurul gâtului.

 

Și, deoarece, atunci când pleci la drum lung, ai nevoie de echipament complet, SPIDI a creat pentru Tour Evo 2 vine și o pereche de pantaloni cu aceleași specificații: creați din poliester 600 anti-rupere la exterior

și o căptușeală termică integrată în interior detașabilă cu un fermoar, cu ventilații și buzunare spațioase. Pantalonii sunt disponibili doar în culoarea neagră, respectiv în lungimile normală și scurtă, în timp ce jacheta este disponibilă în trei versiuni – verde militar, gri cărbune și negru.

Jacheta și pantalonii sunt disponibile fie cu căptușeală termică inclusă, fie fără căptușeală termică (numită Tour Evo 2 Light). Prețul jachetei este, la momentul realizării acestui material, de 559 de euro.

 

O altă jachetă din zona de touring dezvoltată de cei de la SPIDI este modelul ”Frontier”. Inspirată de jachetele de drumeție, este foarte confortabilă, fiind realizată din poliester elastic, care este flexibil și se strânge în jurul corpului. Deși materialul în sine nu este rezistent la apă, jacheta poate deveni impermeabilă datorită Termorain – un strat termic de 40 de grame, cuplat cu o membrană H2O. Această variantă, care include stratul impermeabil, se cheamă Frontier Termorain, iar ambele variante pot fi purtate cu succes și pe motocicletă, dar și la o plimbare prin pădure.

Buzunarele de pe piept includ nu doar fermoare, ci și un set special de magneți, care îți permit fie să le ții deschise, pentru a obține două panouri mari de ventilație, fie să le închizi – magneții fac această operațiune de deschidere/ închidere să fie extrem de simplă și rapidă. Jacheta include și un magnet de închidere pe guler, care este ”ajutat” să se închidă de fermoarul frontal. În partea din spate, jacheta ”Frontier” include un buzunar mare, în care poți introduce fie căptușeala termică, fie diverse obiecte.

 

Și acest model de jachetă vine cu o pereche de pantaloni asortați – ambele piese de echipament sunt disponibile în trei variante diferite de culoare: verde militar, negru, respectiv ice blue.

 

În ultimii ani, cei de la SPIDI au experimentat diverse combinații de materiale, iar unul dintre rezultatele acestor inovații este Intersection H2OUT – o jachetă din piele și plasă. În zonele în care se află protecțiile – adică umeri și coate – exteriorul este realizat din piele de vacă, în timp ce restul jachetei este din plasă. După cum sugerează și numele, Intersection H2OUT este prevăzută cu strat din membrană exterioară H2OUT, care poate fi atașată la interior prin intermediul sistemului de fixare în straturi.

Pentru că scopul SPIDI este, în mod normal, de a produce echipamente care să fie arate bine, să ofere protecție de cel mai înalt nivel și, de asemenea, care să urmeze tendințele în modă, compania a creat o pereche de pantaloni preferată de riderii tineri. Modelul Super Motard este creat din același material ușor, elastic și comod ca jacheta Frontier, fiind o pereche foarte modernă de pantaloni, cu buzunar în față și în spate, respectiv o curea ușor de folosit. Sunt disponibili în gri și verde militar.

Informații și explicații direct de la sursă

Dacă tot vorbim de pantaloni, cei de la SPIDI au adus la EICMA și modelul Pathfinder, din gama Evergreen, care este atât de popular încât compania a decis să îl facă disponibil în două culori noi – negru sau camel.

SPIDI este recunoscut, de asemenea, ca un brand foarte bun pentru blugi moto. Cel mai bine vândut model de jeans este J-tracker, care arată ca niște blugi obișnuiți, pentru că au o caracteristică extrem de apreciată: protecțiile pot fi scoase oricând. Fermoarul este atât de discret încât nu oferă senzația că vorbim de blugi de echipament moto. Sunt realizați dintr-un amestec de bumbac și cordura, foarte moale, și sunt disponibili în diverse lungimi (lung, scurt, normal), pentru bărbați sau femei, dar și în culori diferite.

Și, având în vedere popularitatea modelului, cei de la SPIDI au decis să ofere și o variantă de bază a acestuia, mai precis modelul J-Carver, atât pentru bărbați, cât și pentru doamne. Diferențele față de originalul J-Tracker includ: lipsa fermoarelor menționate anterior, lipsa cusăturilor de pe buzunare, eticheta care nu mai este din piele, precum și disponibilitatea într-o culoare complet diferită, doar pentru acest model. Însă J-Carver continuă să fie blugi moto de protecție, cu aceeași certificare a J-Tracker-ului.

Pentru motocicliste și pasagere, cei de la SPIDI au adus la EICMA două modele distincte de jeggings moto, care conțin DYNEEMA – cea mai puternică fibră textilă pentru echipamentele de motocicletă. Unul dintre modele, foarte elastic, include fermoar și nasturi, fiind similar cu blugii, în timp ce al doilea include o zonă ”acordeon” la genunchi, precum și o bandă elastică cu o talie foarte înaltă.

Pentru utilizatorii de scutere care circulă mult în oraș, SPIDI a creat o colecție completă de jachete destinate lor. Dintre ele, jacheta BETA EVO Light (care vine și cu versiunea Super Light) este un best-seller în zonele metropolitane. Cel mai bine vândute culori sunt negru și albastru oceanic, iar pentru sezonul 2024, SPIDI lansează și o variantă în nuanța ice grey.

BETA EVO Light este o jachetă în trei straturi. Învelișul exterior este complet impermeabil, rezistent la vânt și respirabil, fiind completat de un strat termic comod – aceasta poate fi atașat sau îndepărtat prin intermediul fermoarelor. Această versiune a jachetei este cea pe care au proiectat-o și conceput-o pentru utilizarea pe timp de iarnă. Însă în 2023, SPIDI a lansat BETA EVO Super Light, ce reprezintă, mai precis, doar stratul exterior al BETA EVO Light, dar într-o nuanță specială.

 

Familia de jachete moto sport cu croială scurtă – CORSA este destinată atât bărbaților, cât și femeilor. CORSA H2OUT Lady, de exemplu, după cum sugerează și numele, este o jachetă impermeabilă, cu o căptușeală termică inclusă. Căptușeala termică este atașată cu capse de stratul exterior și nu este independentă, deci nu poate fi purtată separat, ca în cazul Tour Evo 2. Impermeabilitatea jachetei este dată de așa-numita construcție Z-Liner – o membrană care este integrată în învelișul exterior și este cusută în partea de jos a jachetei.

CORSA TEX Lady este, la rândul său, o jachetă pentru doamne, de asemenea dotată cu o căptușeală termică încorporată, dar, spre deosebire de modelul H2OUT, nu este rezistentă la apă. Pe scurt, este o jachetă softshell simplă, moale, confortabilă, cu căptușeală termică inclusă. Atât acest model, cât și versiunea H2OUT sunt disponibile și în variante pentru bărbați. Tot în familia CORSA, vei găsi și modele de jachete special create pentru vară.

Nu în ultimul rând, SPIDI a pregătit mai multe modele de hanorace cu glugă pentru sezonul următor, acestea reprezentând un produs extrem de popular printre echipamentele moto oferite de producător. Astfel, în 2024, SPIDI ne întâmpină cu hanoracul cu glugă Warrior, o jachetă soft shell care respinge apa – deși materialul în sine este hidrofugat, cusăturile nu sunt izolante, astfel că jacheta nu este complet impermeabilă. Hanoracul include ventilație pe brațe, gluga este detașabilă, prin intermediul unui fermoar, iar, pentru primă oară, protecțiile de umeri sunt din material moale.

Din aceeași gamă, SPIDI a pregătit ceva special pentru tinerii motocicliști: un haorac cu glugă care să se potrivească pantalonilor Super Motard, cu un design special, dar cu aceleași caracteristici ale ”armurii” hamoracelor cu glugă – fără glugă detașabilă, de această dată. Modelul vine în trei versiuni de culoare: roșu/ negru, gri deschis, respectiv maro/ gri.

The Hoodie Net – o altă noutate în oferta SPIDI a fost creată de o companie de design din Japonia. Este o jachetă de vară, complet din plasă, care vine fără niciun strat interior de căptușeală. Având în vedere, însă, că vine echipată cu sistemul de prindere specific, fiecare rider poate completa această jachetă cu o căptușeală potrivită. Are buzunare impermeabile și este disponibilă în trei culori diferite: gri deschis cu accente albastre, cu accente roșii, respectiv o variantă complet neagră.

Concluzie

Este greu de spus ce ne-a atras atenția din oferta SPIDI, pentru că rând pe rând ne-am văzut purtându-le pe toate. Pe canalul motoADN, dar și în ediții anterioare ale revistei puteti găsi reviews pentru echipamente SPIDI testate de echipa motoADN până acum.