Skip to main content
MOTOsportȘtiri moto

50 de ani de curse câștigate. 50 de ani de inovație. 50 de ani de YZ.

By 4 octombrie 2023No Comments

YAMAHA YZ

50 ANI DE INOVATIE

50 de ani de curse câștigate. 50 de ani de inovație. 50 de ani de YZ.

Yamaha se prezintă ca un brand care s-a născut pentru a concura. Încă din prima zi, Yamaha a pus competițiile în centrul acțiunilor sale. Cu 50 de ani în urmă, Yamaha și-a lansat primele modele de motocross de producție YZ, în același an în care compania a câștigat primul Campionat Mondial de Motocross cu Hakan Andersson pe un YZM250. A fost începutul unei noi ere pentru sport, iar în ultima jumătate de secol Yamaha s-a impus ca una dintre cele mai inovatoare și competitive mărci din clasele motocicletelor în 4 și în 2 timpi.

Yamaha marchează acest moment semnificativ din istoria companiei cu un YZ250F complet nou, care a fost creat având la bază cunoștințele dobândite în timpul unei jumătate de secol de competiție în fiecare categorie majoră de GP.

Pentru a aniversa 50 de ani de succes de când primele modele Yamaha YZ au avut un impact major în lumea curselor de motocross, gama din 2024 va include YZ250F, YZ450F, YZ250 și YZ125 50.

Modelele ediției aniverse au carene albe, șei mov și grafică în stil retro mov/roz. Coloristica ediției aniversare este inspirată de graficele îndrăznețe folosite pe YZ250 și YZ125 la mijlocul anilor 1990, o perioadă de tranziție pentru motocicletele de motocross Yamaha, care a fost urmată în curând de sosirea primului YZ în 4 timpi în 1998 și începutul unei noi ere a culorilor „Yamaha Blue” pentru modelele Off Road Competition ale companiei.

Introducerea noului YZ250F face gama Yamaha Off Road Competition 2024 să fie mai puternică decât oricând, cu o gamă variată de motociclete în 4 timpi, 2 timpi, motocross, enduro, pentru tineri și pentru copii.

Detalii găsiți aici: YAMAHA YZ