Skip to main content
Finanțare și AsigurareInterviuriMobilitate urbanăMOTOsportȘtiri moto

ADX 125cc, un scuter cu spirit de aventură care surprinde și profesioniștii

By 31 ianuarie 2024No Comments

SYM Moto

ADX 125cc

ADX 125cc, un scuter cu spirit de aventură care surprinde și profesioniștii

De-a lungul anilor, membrii echipei SYM au văzut și au testat multe scutere, de la micile motoare de 50cc până la variantele maxi de 500cc care trezesc vecinii la prima cheie. Au bătut multe drumuri cu ele și au înțeles pe propria piele ce înseamnă un partener de încredere când vremea te ia prin surprindere sau când asfaltul te pune la încercare. De fapt, știau și văzuseră atât de multe încât erau încrezători că nu ar mai putea fi așa ușor luați prin surprindere. Însă au fost nevoiți să își schimbe, un pic, această impresie în vară, când a venit în România cel mai nou model SYM, scuterul ADX de 125cc. Iată ce impresii și păreri au experții SYM despre crossover-ul ADX 125.

Nicolae este mereu în priză, are de străbătut orașul de la un capăt la celălalt în fiecare zi, de regulă în timp record. Dar, pe lângă rapiditate, Nicu pune siguranța pe primul loc. L-au impresionat fiabilitatea scuterului și consumul redus. Sistemul de frânare ABS BOSCH și farurile full LED completează pachetul de siguranță cu care vine echipat SYM ADX 125, oferind control total asupra situației fie că te afli în mijlocul orașului sau pe trasee montane. Știm cu toții cât sunt de importante un sistem eficient de frânare și o bună vizibilitate, indiferent de drum. ”Îmi place că se înfige bine în asfalt, dar mă simt mereu în control total.”

Deși ADX îi oferă libertate și e un partener de încredere în lupta împotriva traficului urban, Nicu preferă drumurile lungi, în afara Bucureștiului. Este felul lui de a evada din haosul cotidian. Motorul de 12 CP pe benzină atimge fără probleme 100 km/h, suficient cât să te bucuri de peisaje noi, iar datorită rezervorului generos de 15 litri și consumului foarte redus, de doar 2.6 litri la 100 km, ce-i oferă o autonomie de aproape 500km, SYM ADX 125cc este un partener de încredere pentru călătorii lungi.

Barbu este curajosul echipei, așa că l-a luat la câteva test-drive-uri pe drumuri accidentate și a rămas surprins de cât e de stabil în curbe, pe drumuri nisipoase și pietruite. Unul dintre punctele forte ale lui SYM ADX îl reprezintă sistemul pentru controlul tracțiunii TCS, ideal pentru aventură pe drumuri accidentate sau neasfaltate, unde poate n-ai avea curaj să intri cu o motocicletă de mari dimensiuni. În plus, și în cazul acesta, sistemul de frânare ABS BOSCH oferă extra control și siguranță în orice situație, iar cauciucurile hibride oferă aderență bună și pe asfalt, și prin noroaie sau pe teren accidentat.

Barbu a fost foarte curios să testeze această latură a personalității lui ADX, iar scuterul a demonstrat că poate face față cu brio aventurilor off-road ușoare, fie că a fost vorba de curbele de pe Transfăgărășan și Transalpina sau de terenul accidentat prin pasul Predeluș. În plus, fotografia lui Barbu cu ADX pe coclauri a și câștigat competiția de fotografie motoADN și a fost inclusă în calendarul de motoGRAFIE 2024.

În timp ce toată lumea era entuziasmată, Alex a fost destul de rezervat la unboxing. Știa că ADX este un crossover urban, deci se aștepta la un scuter potrivit pentru drumurile neasfaltate și pentru un off-road ușor. Însă nu se aștepta la un grad așa crescut de confort. ”La înălțimea mea de 1.85 și greutatea mea, este foarte greu să găsesc un scuter pe care să mă simt confortabil și să nu mă doară spatele, mâinile sau gâtul, dar recunosc că ADX m-a surprins foarte plăcut. Chiar nu mă așteptam la asemenea stabilitate și confort, mai ales la drumuri lungi”, spune Alex. Iar acest lucru se datorează designului ergonomic, scaunului confortabil și poziției înalte de conducere.

În doar 3 luni, Alex a adunat peste 1500 km cu scuterul ADX, atât prin oraș, cât și în excursii de câte o zi sau două la final de săptămână, pe ploaie sau pe vreme însorită. În plus, așa cum el însuși a recunoscut, i-a plăcut să atragă privirile și admirația celorlalți participanți la trafic. Designul memorabil al lui SYM ADX este un mix între putere și eleganță, redat perfect prin îmbinarea liniilor futuriste cu display-ul hi-tech, ceea ce-l face să arate ca o motocicletă.

Indiferent că ești în căutarea aventurii pe drumuri de munte sau vrei să străbați orașul într-un mod elegant și eficient, SYM ADX combină caracteristicile unui scuter performant cu cele ale unei motociclete adventure. Dispune de sistem keyless, cric central, port USB pentru încărcare rapidă, ecran LCD luminos și sistem start/stop pentru economie de combustibil. Felul armonios în care acest crossover îmbină eficiența cu stilul și siguranța a impresionat echipa SYM, care-l consideră modelul anului în România.

Iar pentru că mereu e loc de mai bine, SYM a lansat anul acesta la EICMA Milano modelele SYM ADX 300 și SYM ADX 400 care completează gama de crossovers, modelele urmând să fie disponibile în România din 2024.