Skip to main content
MOTOsportȘtiri moto

Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori – 7-9 iulie

By 3 iulie 2023No Comments

7-9 iulie 2023

TCS Racing Park

ATH Moto este Partener și Sponsor al evenimentului

România devine, în această vară, capitala mondială a motocrossului. Inaugurat în 2004, Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori a fost găzduit de țări cu tradiție în acest sport, precum Belgia, Italia, Franța, Australia, Grecia și Finlanda, iar în 2023 cei mai buni tineri piloți din lume se vor lupta pentru titlurile mondiale pe circuitul TCS Racing Park de lângă București.

“Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori este unul dintre cele mai importante evenimente din calendarul nostru pentru această disciplină pentru că avem o strategie clară de susținere a tinerilor piloți. Sunt încântat că acest mondial se va desfășura în România și sunt convins că organizatorii, împreună cu Federația Română de Motoclism, vor face o treabă foarte bună”, a spus Jorge Viegas, președintele FIM, în momentul în care s-a decis că România va găzdui această competiție.

În competiția mondială vor participa 234 de piloți din 35 de țări, cu vârste între 10 și 17 ani, care vor concura pentru titlurile mondiale la clasele 65 cmc, 85 cmc și 125 cmc. Piloții vor fi din Africa de Sud, Australia, Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cehia, Danemarca, Ecuador, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Iran, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Marea Britanie, Moldova, Slovenia, Slovacia, Spania, Thailanda, Țările de Jos, Ucraina, Uganda, Ungaria și România.

La Campionatului Mondial de Motocross pentru Juniori pot participa sportivi cu vărste între 10 și 17 ani, iar țara organizatoare poate avea câte 7 piloți la fiecare clasă. Ediția din România a stabilit noi recorduri de participare și piloții noștri se vor confrunta cu cei mai buni juniori din lume. Este o oportunitate uriașă și sunt sigur că participarea la această competiție îi va ajuta foarte mult în cariera lor“, a spus Adrian Răduță, organizator și reprezentantul clubului Top Cross TCS.

Nicolas Cociu, David Andrei Șenchea, Vlad Ștefan Stoichițu, Alecsei Matei Toader, Daniel Marian, Andrei Tudor Balaban și Cristi Cristescu vor lua startul la clasa mezină, 65cmc, clasă la care sunt înscriși în total 67 de piloți.

Cei mai mulți piloți, 85 în total, sunt înscriși la clasa 85cmc, din partea României urmând să concureze Sami Dumitru, Eross Mark Szoke, Iulian Cîrlig, Victor Paraschiv, Liviu Jigmond, Mark Luca Ioviță și Luca Ștefănescu. Pentru Sami Dumitru, 12 ani, acesta este primul sezon la clasa 85cmc, după ce a câștigat două titluri naționale și unul balcanic la clasa 65cmc.

România va fi reprezentată la clasa 125 cmc de Zoltan Ordog, Victor Rusu, Tudor Ștefănescu, Andrei Mihnea Banu, Nichita Novoidarschii, Ioan Chiujdea și Ioan Andrei Căprioară-Sorodoc, care se vor lupta pentru puncte cu alți 75 de piloți.

Zoltan Ordog, 16 ani, este unul dintre piloții români cu cele mai mari șanse de a termina în puncte la clasa 125cmc, mai ales că a reușit asta și la mondialele de juniori din 2021, desfășurate în Grecia.

“Este un vis care acum a devenit realitate. Am muncit foarte mult la acest proiect și sunt mândru că am reușit să aducem din nou o etapă de nivel mondial în România. Tot ceea ce am făcut în ultimii ani a fost dedicat atragerii unui număr cât mai mare de copii pentru a practica acest sport și cred că organizarea unui Campionat Mondial dedicat juniorilor va avea un impact major în dezvoltarea lui în România”, a spus Adrian Răduță, organizator și reprezentantul clubului Top Cross TCS.

Biletele sunt disponibile pe iabilet.ro

Accesul publicului la acest eveniment se va face în baza unui abonament, valabil pentru zilele de 8 și 9 iulie, care poate fi cumpărat de pe platforma iabilet.ro sau, în zilele de desfășurare a curselor direct în zonele special amenajate la TCS Racing Park. Prețul abonamentului pentru două zile pline de acțiune este de 85 de lei.