Skip to main content
Știri moto

Ce noutăţi a adus Honda la EICMA 2022

By 3 februarie 2023No Comments

Două motociclete noi...

...şi primul scuter electric

Două motociclete noi, patru update-uri ale unor modele din game cunoscute deja utilizatorilor, dar şi primul scuter electric – acestea au fost noutăţile lansate de HONDA cu prilejul EICMA 2022.

HONDA XL750 TRANSALP – partenerul tău de aventură

Între 8 și 13 noiembrie, toți actorii importanți din lumea moto s-au reunit la Milano – unii cu stand propriu, alții pentru încheierea de parteneriate, unii pentru a testa motociclete, accesorii și echipamente, iar unii doar pentru a se bucura de câteva zile în care 6 pavilioane pline de motociclism le-au stat la dispoziție pentru aș-i petrece timpul așa cum le place lor mai mult.

În jurul orașului sau în jurul lumii, noul XL750 Transalp de la Honda duce mai departe aventura, fiind pregătit pentru o nouă generație de motocicliști care doresc să călătorească oriunde îi duce drumul. Motorul său cu opt supape, cu doi cilindri paraleli, livrează 67,5 kW și 75 Nm; sistemul Throttle By Wire (TBW) oferă 4 moduri de rulare implicite, plus opțiunea User, controlul selectabil al cuplului Honda (HSTC) pe 5 niveluri și 3 niveluri de frânare și putere a motorului.

Cadrul din oțel include suspensii Showa complete: Furcile Showa 43mm SFF-CA USD – 200mm travel și amortizorul spate care funcționează prin Pro-Link. Specificațiile premium includ un afișaj TFT color de 5 inci, cu control vocal Honda Smartphone, iluminare completă cu LED-uri și tehnologie ESS (Emergency Stop Signals). Honda anunţă că va fi disponibilă și o versiune pentru cei care au categorie de permis A2.

23YM XL750 Transalp EICMA 2022

Modelul original Transalp a fost introdus în 1986 şi a devenit o legendă – multe dintre aceste motociclete pot fi văzute și astăzi pe drumurile Europei. De atunci şi până astăzi, segmentul Adventure s-a extins masiv. Există, însă, loc suficient în sectorul de capacitate medie al gamei Honda, şi aici intră în scenă noul XL750 Transalp.

Modelul este perfect atât pentru o călătorie extinsă, cât și pentru drumurile urbane – dar și pentru toate drumurile dintre aceste două „extreme”. Se simte la fel de bine prin pasurile alpine, dar și pe trasee accidentate.