Skip to main content
MOTOsport

Cupa CFMOTO – Cupa “micilor” campioni

By 29 iulie 2022No Comments

10 juniori...

...10 motociclete 300SR

Cupa CFMOTO, organizată sub egida Federaţiei Române de Motociclism, reprezintă categoria premergătoare clasei Supersport300 în cadrul Campionatului Național de Motociclism Viteză. Tinerii cu vârste între 12 și 18 ani care vor să debuteze pe circuit vor face primul pas în această direcție prin Cupa CFMOTO, unde vor concura pe motociclete 300SR pregătite pentru competiție. În 2022, 10 juniori vor concura pe 10 motociclete 300SR pregătite la același nivel, asigurând astfel șanse egale pentru toată lumea.

Cum a apărut Cupa CFMOTO?

În 2020, Asociația Club Sportiv a Regiunilor Unite, în parteneriat cu ATH Moto şi producătorul de motociclete CFMOTO, a lansat programul Junior Racing School. Motocicliștii juniori din România au avut, astfel, ocazia de a-și testa și dezvolta abilitățile într-un cadru sigur, sub coordonarea unor antrenori cu experiență în domeniu. Prin apariția școlii, tinerii au început să înţeleagă că nu are sens să se expună la pericolele inutile care apar odată cu forțarea limitelor legale impuse de mersul pe stradă. Juniorii care și-au dovedit abilitățile în cadrul cantonamentelor oficiale de la Skat Kart, la Târgu Secuiesc, și-au dorit să facă pasul spre o competiție dedicată.

Cupa CFMOTO – Cupa “micilor” campioni

Clasa Supersport300 a Campionatului Național de Motociclism Viteză prezintă o serie de provocări. În primul rând, piloții de acolo au deja mai mulți ani de experiență în spate. În al doilea rând, costurile pentru dezvoltarea unei motociclete competitive pentru SSP300 pot ajunge foarte uşor la aproximativ 20.000 euro. Pentru un pilot debutant, fără palmares și fără sponsori care să îi susțină activitatea competițională, pasul spre SSP300 poate fi aproape imposibil. Astfel, Cupa CFMOTO a fost dezvoltată ca o treaptă intermediară spre SSP300.
Deoarece deseori în România motociclismul viteză este privit ca fiind un sport pentru oameni potenți din punct de vedere financiar, Cupa CFMOTO a avut ca misiune încă de la început eliminarea (sau cel puțin reducerea) impedimentului financiar pentru tinerii sportivi.