Skip to main content
MOTOsport

Cupa CFMOTO runda a doua

By 18 mai 2022No Comments

Campionatul Național de Motociclism Viteză

Navak, Serbia

În perioada 21-22 Mai urmează cea de-a doua rundă dublă a Cupei CFMOTO, care se va desfășura la Navak, în Serbia. Parte componenta a Campionatului Național de Motociclism Viteză, această rundă va fi compusă din etapele III și IV, programate pentru sâmbătă, respectiv duminică.

10 dintre cei mai talentați piloți juniori din România

La doar 50 km distanță de capitala Belgrad, 10 dintre cei mai talentați piloți juniori din România vor lua startul în cele două etape, concurând pe motociclete CFMOTO 300SR. Navak este un punct istoric pentru istoria Cupei CFMOTO, fiind circuitul care a găzduit etapa inaugurală a competiției, în 2021.

Serres, Grecia – prima rundă dublă a sezonului

Având o lungime de 2.950 metri, circuitul de la Navak este cu 236 metri mai scurt per total decât cel de la Serres, Grecia, unde s-a desfășurat prima rundă dublă a sezonului. Este un circuit unde motocicletele CFMOTO 300SR se simt ca acasă dată fiind ciclistica lor excelentă, și unde piloții evoluează foarte mult după fiecare cursă în parte.

Cristian Radu, în vârstă de 16 ani, de la Constanța, conduce clasamentul Cupei CFMOTO înainte de evenimentul din Serbia. Debutul lui competițional a fost unul memorabil. După 1 an de antrenamente în cadrul proiectului ACSRU Junior Racing School, în care s-a familiarizat cu motocicleta CFMOTO 300SR, a reușit să câștige ambele etape desfășurate la Serres Racing în Grecia. Mai mult decât atât, timpii înregistrați de el au fost pe alocuri mai buni decât cei obținuți de piloți de la clasa superioară Supersport300.

Prima rundă din Grecia a fost o experiență incredibilă pentru mine. Aveam deja aproape 1.000 km la activ pe 300SR, din timpul perioadei de scoală. Dar era pentru prima dată când mergeam pe un circuit mare, si pentru prima dată cu atât de mulți concurenți pe pistă. Am fost foarte entuziasmat să am oportunitatea de a debuta la motociclism viteză în Cupa CFMOTO. Știu că mama a avut multe emoții înainte de cursă, dar eu eram nerăbdător să văd cât de rapid sunt. După cele două victorii din Grecia, îmi doresc același lucru și pentru runda dublă de la Navak. Câțiva dintre concurenții mei au mai mers deja pe acest circuit, dar asta nu face decât sa mă ambiționeze și mai mult. Începând cu această rundă voi avea și sprijinul celor de la Triton – Scule Beton, și vreau sa mă întorc acasă tot în postura de lider al clasamentului„.

Fabian Cojocariu, în vârstă de 17 ani, de la București, ocupa poziția a doua în clasamentul Cupei CFMOTO și va fi unul dintre adversarii principali ai lui Cristian pe parcursul weekendului competițional.

Anul trecut am participat pentru prima dată la o competiție oficiala chiar la Navak. Veneam după două cantonamente pe 300SR, și nu-mi venea să cred că în sfârșit ajung pe un circuit adevărat. Merg și pe stradă cu motocicleta destul de mult, dar nu am mai fost niciodată atât de entuziasmat cum am fost anul trecut în Serbia. La Serres nu am reușit sa-l depășesc pe Cristian, dar am mai învățat câteva lucruri noi la antrenamentul de la Secuiesc, de la începutul lunii. Sper că vom avea o cursă bună, știu că va fi și mai greu de data aceasta cu 10 piloți la start.

Tânărul Darius Boagiu, care se dovedise a fi cel mai rapid pilot pe CFMOTO 300SR în zilele de antrenament la Serres Racing nu și-a revenit după accidentarea la picior suferită în Grecia. Deși nu va putea participa la acest eveniment, sunt șanse bune ca el sa revină în luptă pentru titlu începând cu etapele 5 și 6 programate în luna Iunie. Grila completă de start va fi dezvăluită în curând, sunt în plan câteva surprize pentru fanii Cupei CFMOTO și ai Campionatului National de Motociclism Viteza.