Skip to main content
Știri moto

De ce este diferit mersul pe motocicletă în timpul sezonului rece?

By 21 martie 2022No Comments

Echipamentul moto este esențial

Frigul poate genera probleme serioase atunci când mergeţi cu motocicleta, precum pierderea dexterității de la mâini și de la picioare în vreme ce corpul se străduiește să păstreze căldura pentru organele vitale. Aşadar, o motocicletă este mai greu de controlat în timpul condițiilor aspre ale sezonului rece.

Soluția include pregătirea echipamentului moto şi a motocicletei, precum şi o ajustare a stilului de condus și a mentalității.

Unul dintre cele mai importante sfaturi de care trebuie să ţineţi cont atunci când mergeţi cu motocicleta pe vreme rece este să rămâneți uscat, deoarece căldura corpului se va păstra pentru o perioadă mai lungă de timp. De asemenea, pe lângă umezeală, vântul reprezintă o altă problemă majoră pentru mersul pe motocicletă la temperaturi mici. Ca să vă asiguraţi că hainele sunt rezistente la vânt, căutați articole care se strâng (se ajustează) la încheieturi, glezne și gât.

Atunci când probați un echipament moto de iarnă, aveţi în vedere ca acesta să se potrivească într-un mod confortabil, fără a fi prea strâns. În acest fel, aerul poate să circule şi, de asemenea, veţi avea spațiu suplimentar pentru hainele mai groase pe care le veţi purta pe dedesubt. Stratificarea este foarte importantă. Începeți cu un strat de bază care elimină umezeala, adăugați stratul principal de izolație în mijloc și puneți la exterior un strat impermeabil (de preferință și izolat).

De asemenea, nu putem sublinia suficient de mult importanța echipamentului impermeabil. S-ar putea să nu plănuiți să vă plimbați pe zăpadă sau pe furtună, dar, având în vedere cât de imprevizibilă poate fi vremea, este posibil să întâlniţi astfel de condiţii meteo fără să vreţi. Prin urmare, ori de câte ori este posibil, căutați echipamente care să fie impermeabile și care să vă ţină de cald.

Continuarea articolului se poate citi în cadrul revistei motoADN.