Skip to main content
Rebel în România

Despre decizia de a fi ”rebel” pe 2 roți

By 23 august 2022No Comments

Între motivație...

... și scuze

Pentru noi, conceptul de ”rebel” se referă la toți cei care sunt la primii lor pași în lumea motociclismului. Cum au ajuns acolo? De cele mai multe ori, fiecare are o proprie poveste, uneori foarte interesantă, și cert este că rareori ajungi motociclist din întâmplare.

Cunoscând, însă, lumea moto tot mai bine în ultimii ani și abordând acest subiect în cele mai diverse contexte și cu cei mai diverși oameni, mi-am dat seama (cu o oarecare tristețe) că sunt mulți ”rebeli” doar în interior, prin dorințe, care nu își vor îndeplini niciodată visul de a experimenta mersul pe 2 roți pentru că…

Scuzele….

Sunt atât de multe scuze pe care le poți invoca atunci când amâni la nesfârșit decizia de a începe viața de motociclist(ă), încât descurajarea finală poate fi foarte ușor de atins. Mai mult decât atât, în jurul tău vor fi, cel mai adesea, oameni dragi care, din dorința de a te proteja, vor prefera să îți alimenteze scuzele în loc să te îndemne să îți împlinești visul. Nu este vina lor și nu o fac din rea-voință, dar este bine să înțelegi că nu te ajută.

Un top al scuzelor pe care le-am auzit de la cei care spun că ar vrea să devină motocicliști, DAR… arată cam așa:

  1. Nu am timp de școală
  2. Nu am bani de școală, motocicletă, echipament

Citește continuarea