Skip to main content
MOTOcustom

Evan Wilcox – Maestrul carosier

By 26 iulie 2022iulie 27th, 2022No Comments

Pură pasiune...

...și dedicație

În acest nou număr, vi-l prezint pe Evan Wilcox, un carosier moto de excepție, aș putea spune chiar un vrăjitor al metalelor, și, vă rog să mă credeți, nu exagerez absolut deloc când spun aceste lucruri.

Un altruist desăvârșit

L-am descoperit pe Evan acum aproape 1 an, din pură întâmplare, pe Instagram. Pe pagina lui am văzut o multitudine de poze şi videoclipuri în care arată și EXPLICĂ exact cum creează diverse piese, rezervoare şi carenaje moto din aluminiu. De ce am scris EXPLICĂ cu majuscule, poate vă întrebați? Pentru că o bună parte din cei care sunt experţi în ceea ce fac țin la secretul lor profesional, de obicei din rațiuni financiare, din mândrie, sau, pur şi simplu, pentru că nu vor să îşi dezvăluie tainele.
Dar nu și Evan! Pe pagina lui putem vedea cum acesta confecționează de la apărători de noroi până la rezervoare și carenaje moto cu forme complexe, explicând fiecare procedeu în parte și dând sfaturi bazate pe experiența sa vastă.

Evan Wilcox – Maestrul carosier

Totul a pornit de la o motocicletă AJS 500 

Pasiunea lui Evan față de metal și motociclete a început să prindă contur și să îl mistuie încă din copilărie, de când i-a rămas întipărită în minte o motocicletă AJS 500 de pe strada sa, despre care acesta își amintește: „Marele monocilindru nu a funcționat niciodată, dar a fost cea mai impresionantă amintire despre frumusețe și design din tinerețea mea. Avea un rezervor din aluminiu pe care îl studiam mereu.”

Evan Wilcox – Maestrul carosier

Anii au trecut, dar interesul său față de metal a rămas acelaşi, astfel că, în liceu, Evan și prietenii săi au început să își modifice motocicletele de enduro, confecționând camere de expansiune unicat, șei sau scărițe. Prin aceste lucruri, ei încercau să imite minimalismul și funcționalitatea motocicletelor de curse pe care le vedeau întrecându-se la Ascot Park în diferite probe. Timpul a trecut, iar Evan a absolvit Colegiul de Arte din Los Angeles, unde a studiat arta fotografică, însă, ulterior, s-a reîntors la pasiunea lui pentru metal și design, dorind să îmbine aceste două elemente într-un joc al funcţionalității ghidate de formă. Ar fi fost și păcat să nu facă acest lucru, considerând că avea un talent nativ și un interes nemărginit pentru crearea unor astfel de obiecte