Mobilitate urbana

Examenul moto pentru A2 pe motociclete de 250 cmc

By 12 mai 2020 No Comments

Motociclismul mai accesibil...

...și pentru cei dezavantajați

Uniunea Europeană face pași către un viitor pe 2 roți

Începând cu 25 mai 2020, este posibilă efectuarea examenului pentru categoria A2 cu o motocicletă de 250 cmc în loc de 400 cmc. La 5 mai 2020, Uniunea Europeană a publicat Directiva Comisiei (UE) 2020/612, de modificare a Directivei 2006/126 / CE a Parlamentului European și a Consiliului privind permisele de conducere. Una dintre modificări este scăderea capacității motocicletelor de examen pentru categoria A2.

Timp de câțiva ani, FEMA a făcut lobby pentru această reducere pentru a permite femeilor și bărbaților mai mici de statură să treacă testul A2. Statisticile din mai multe țări europene, în special Suedia și Olanda, au arătat că femeile au un dezavantaj să treacă testele speciale de manevră. Una dintre cauzele acestui fapt este că motocicletele de testare sunt adesea prea grele și prea mari pentru femei și bărbați mai mici.

O altă problemă este că există foarte puține modele de motociclete pe piață care se potrivesc cerințelor pentru examenul de categoria A2. În calitate de observator al Comitetului pentru Permise de Conducere, am reușit să jucăm un rol activ în procesul de luare a deciziilor care a dus la acest rezultat.

Dolf Willigers, secretarul general al FEMA, comentează: „Suntem foarte încântați să vedem că în curând va fi posibil să se dea examenul pentru categoria A2 cu o motocicletă de 250 cmc. Acest lucru va fi o ușurare pentru mulți oameni mai mici pentru care actualele motociclete sunt prea mari și prea grele. Am muncit din greu pentru a realiza acest lucru. De asemenea, acest lucru demonstrează că o organizație care să reprezinte interesele motocicliștilor poate face diferența când se concep legi.”

Mulțumim FEMA pentur tot ceea ce reușesc să facă și ne bucurăm sa fim membri ai acestei organizații europene. Vom demara o acțiune de informare a ministerului de interne despre aceste modificări și sperăm să le vedem active cât mai curând.

Sursă: Federația Europeană a Asociațiilor de Motocicliști

scoala moto 2