Skip to main content
Știri moto

HORWIN plusează pe viteză: 200 km/h electrici

By 5 aprilie 2023No Comments

Viteză maximă de 200 km/h...

...0 la 100 km/h în doar 2,8 sec

În cadrul EICMA 2022, producătorul de vehicule electrice HORWIN a prezentat o motocicletă electronică venită parcă din viitor, care poate atinge o viteză maximă de 200 km/h.

Vehiculele electrice s-au numărat printre vedetele din acest an ale EICMA. Ultima generație de motociclete HORWIN, lansată cu prilejul târgului, iese în evidenţă prin capacităţile sale deosebite. Alături de ea, a fost prezentat şi conceptul de e-bike SENMENTI X.

Aşadar, noua serie HORWIN Senmenti a debutat cu primul model SENMENTI 0, o motocicletă cu design sofisticat ce vine echipată cu baterie, motor şi caroserie noi, precum şi cu sisteme de asistență și siguranță de ultimă generaţie.

Performanțele acestui nou vehicul electric sunt impresionante, ne promite producătorul chinez. SENMENTI 0 atinge o viteză maximă de 200 km/h și accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 2,8 secunde.

„SENMENTI provine de la pronunția chineză a cuvântului „organism””, explică Wendsor Zhou Wei, CEO și fondator al HORWIN. Denumirea modelului face, aşadar, trimitere la tehnologia inteligentă încorporată pe această motocicletă electrică, ce învață şi răspunde datelor înregistrate. De exemplu, notează reprezentanţii companiei, SENMENTI 0 se adaptează automat la stilul de condus al proprietarului său, pentru a crește eficiența energetică.

Deoarece, atunci când vine vorba de vehiculele electrice, unul dintre cele mai importante aspecte este reprezentat de autonomia vehiculului, cei de la HORWIN au acordat o atenţie deosebită acestui aspect.

Autonomia bateriei lui SENMENTI 0 este, aşadar, „de excepţie”, motocicleta putând parcurge drumuri de până la 300 km, la o viteză medie de 88 km/h. Mai mult decât atât, menţionează cei de la HORWIN, nu există nicio reducere a performanțelor pe măsură ce nivelul de încărcare a bateriei scade, riderii putând să se bucure la maxim de plăcerea de a conduce, de la începutul drumului până la sfârşit. Datorită funcției Super Charger, vehiculul își poate încărca bateria de la 0 la 80% în doar 30 de minute la orice stație de încărcare rapidă pentru vehicule electrice (400 V). De altfel, bateria poate, de asemenea, să şi furnizeze energie electrică altor sisteme şi echipamente electrice – de exemplu, echipamentelor de camping sau altor vehicule electrice.