Skip to main content
Știri moto

Importanța asistenței rutiere în viața motociclistului

By 7 februarie 2023No Comments

Asistența rutieră...

...este o necesitate

Asistența rutieră este unul dintre serviciile pe care le-am promovat chiar de la început prin Asociația motoADN. Credem în necesitatea ei și am văzut suficiente cazuri în care motocicliștii au avut nevoie de asistență – fie ca urmare a unui accident, fie a unei defecțiuni tehnice.

Știm că lumea noastră a motocicliștilor este specială și avem o formă de a relaționa și de a ne ajuta de care șoferii nu beneficiază și este minunat că este așa. Trebuie să fim însă conștienți că nu ne putem baza tot timpul pe ajutorul prietenilor și al grupurilor de motociclism dacă avem nevoie de ajutor.

Un pachet de asistență rutieră cu serviciile necesare incluse nici nu este prea scump și este nevoie o singură dată să ai nevoie de el și investiția pe un an îți este amortizată.

Dacă ești posesor de motocicletă sau scuter HONDA noi, de la 1 februarie poți testa prin propria experiență utilitatea asistenței rutiere.

HONDA România a lansat serviciul HONDA Asistență Rutieră împreună cu Assistance 24, ce vine în ajutorul clienților HONDA care întâmpină dificultăți în utilizarea motocicletei sau scuterului și este disponibil gratuit, timp de 2 ani, pentru toate motocicletele și scuterele HONDA noi contractate (exceptând gama off-road) începând cu data de 1 februarie 2023 din rețeaua de dealeri autorizați HONDA Trading România.

Asistenta rutiera honda

Pentru motocicletele și scuterele HONDA contractate înainte de 1 februarie 2023, cu vârsta maximă de 10 ani, înmatriculate în România, serviciul HONDA Asistență Rutieră este oferit contra-cost la dealerii autorizați Honda Trading Romania. Detalii găsiți aici: https://honda-moto.ro/v/asistenta-rutiera/ .

Dacă vă întrebați când v-ar putea fi utilă asistența rutieră, iată câteva situații:

  • Defecțiuni mecanice sau electrice
  • Chei pierdute;
  • Lipsă curent sau baterie slabă;
  • Lipsă combustibil, alimentare combustibil greșit;
  • Accident rutier, furt, tentativă de furt sau vandalism;
  • Pneuri tăiate sau pană.

Acum fii sincer: cât de mari sunt șansele să ai nevoie de ajutor într-o astfel de situație. Mari. Nu ai vrea să nu deranjezi pe nimeni și să rezolvi totul civilizat, apelând la contractul tău de asistență rutieră?

Fie că aveți o motocicletă sau un scuter HONDA și puteți profita de pachetul creat pentru voi de brandul vostru preferat, fie că pur și simplu vreți să contractați un serviciu de asistență rutieră, este bine să știți că puteți beneficia de ajutor 24/24 h, 7/7 zile, cu acoperire în România, dar și în restul Europei.

În funcție de situația în care vă aflați, puteți beneficia de servicii de tractare, depanare, parcare și chiar transport al pasagerului. Se poate asigura și cazarea la hotel, atunci când situația o impune.

Este bine să știți că motocicletele folosite în competiții sportive și cele de off-road, neînmatriculabile, nu sunt eligibile pentru acest serviciu și este lesne să înțelegem de ce.

Desigur, este nevoie să citiți cu atenție toți termenii contractului. Există limitări cu privire la serviciile oferite (limite de km, de zile de asistență etc.). Oricum ați analiza însă, este greu de crezut că nu veți ajunge la concluzia că  asistența rutieră își merită din plin banii – aproximativ 50 de euro pe an.

Sau…dacă sunteți mândru posesor de HONDA nouă, vă bucurați de 2 ani de gratuitate a acestui serviciu.