Skip to main content
Știri moto

Kawasaki la EICMA 2022: Ninja 650 şi planuri „verzi”

By 10 martie 2023No Comments

Un concept hibrid...

...şi un motor pe hidrogen

Pe podiumul EICMA din acest an, vizitatorii au putut admira o versiune actualizată a lui Kawasaki Ninja 650, model care v-a beneficia de încorporarea celor mai noi tehnologii dezvoltate de producătorul nipon. Mai mult decât atât, cu prilejul expoziției de la Milano, producătorul a anunţat planurile sale de viitor în ceea ce priveşte reducerea emisiilor de carbon, prezentând două motociclete electrice pentru 2023, un concept hibrid pentru 2024, dar şi un motor pe hidrogen.

„Verde” pare să fi fost tema pe care Kawasaki a mizat în acest an la Milano, producătorul japonez aducând pe podium o versiune nouă a lui Kawasaki Ninja 650, dar detaliind şi planurile sale pentru noile tehnologii care au în centru reducerea emisiilor de carbon şi prezentând mai multe modele pentru 2023 – 2024, fără a da, deocamdată, foarte multe detalii despre acestea.

Update pentru Ninja 650

Kawasaki Ninja 650, motocicleta sport de dimensiuni medii a casei Akashi, adoptă, pentru sezonul 2023, sistemul nou KTRC (Kawasaki Traction Control) cu 3 setari standard. Datorita acestui sistem, pilotul poate gestiona mai ușor puterea motorului, care este în jur de 70 CP (putere maximă) și 35 kW pentru versiunea potrivită pasionaților cu permis A2.

Printre caracteristicile principale ale motocicletei Kawasaki Ninja 650 se numără faruri și indicatoare LED, dar și un afișaj color TFT nou, echipat cu modul Bluetooth pentru a permite pilotului să se conecteze la motocicletă. În ceea ce privește designul, Ninja 650 vine cu grafică și culori noi.

Planurile de viitor: mai puţine emisii de carbon

Într-un discurs susţinut cu prilejul conferinţei de presă oficiale de la EICMA 2022, Hiroshi Ito, președintele Kawasaki Motors Corporation, a dezvăluit o gamă de modele noi și prototipuri Kawasaki, oferind şi mai multe detalii despre viziunea întregului grup privind eliminarea emisiilor de carbon. Ca parte din acest plan, pe podiumul de la EICMA au fost prezentate, aşadar, o serie de modele noi şi concepte electrice.