Skip to main content
Știri moto

Marii producători se unesc pentru viitorul electric al motociclismului

By 4 martie 2022martie 22nd, 2022No Comments

Consorțiului pentru Motociclete cu Baterii

Consorțiului pentru Motociclete cu Baterii Interschimbabile (Swappable Batteries Motorcycle Consortium – SBMC), este un acord oficial, semnat pe 6 septembrie 2021, de Yamaha, Honda, Piaggio și KTM, un grup destul de pestriț, întins pe tot globul, aşa cum sunt și… schimbările climatice.

Angajați în promovarea utilizării pe scară largă a vehiculelor electrice ușoare, cum ar fi motorete, scutere, motociclete, tricicluri și cvadricicluri, precum și în gestionarea mai durabilă a ciclului de viață a bateriilor în contextul politicilor climatice internaționale, membrii fondatori ai Consorțiului consideră că disponibilitatea unei baterii interschimbabile, dezvoltate într-o colaborare extinsă, reprezintă cheia dezvoltării E-mobilității.

Scopul consorțiului este de a găsi soluții la preocupările clienților privind viitorul electromobilității, cum ar fi autonomia, timpul de încărcare, infrastructura și costurile.

Acest lucru, spune acordul, va fi realizat în conformitate cu patru obiective principale:

  • Elaborarea unor specificații tehnice comune ale sistemelor de baterii interschimbabile;
  • Confirmarea utilizării comune a sistemelor de baterii;
  • Realizarea și promovarea specificațiilor comune ale Consorțiului ca standard în cadrul organismelor europene și internaționale de standardizare;
  • Extinderea utilizării specificațiilor comune ale Consorțiului la nivel global.