Skip to main content
Știri moto

Moto Expo 2024: de ce să mergi la cel mai mare salon moto de lângă noi

By 16 aprilie 2024No Comments

Ediția 2024 se ține în 20-23 aprilie în Sofia

motoADN a obținut un cod de reducere pentru tine! Plătești doar 30 de lei pentru întreg weekend-ul!

Când nu avem Salon Moto la Romexpo, căutăm variante. Vecinii din Bulgaria ne propun Moto Expo 2024!

Ce vei găsi la Moto Expo 2024?

Bulgarii au pus la cale un salon moto întins pe trei zile la Arena Sofia. Locul se numea în trecut Arena Armeets, iar tot acolo a fost și ediția precedentă a acestui eveniment.

Ediția 2024 a Moto Expo va aduce peste 70 de modele în premieră locală, precum și mărci noi pe piața internă a țării vecine. La ei, piața moto e într-o creștere remarcabilă, deși volumele nu sunt neapărat mari. Anul trecut, au avut peste 2.000 de unități vândute, ceea ce marchează o creștere de peste 500 față de 2022, deci mai mult de un sfert creștere de la un an la altul.

Organizatorii au pus la bătaie peste 3.000 de metri pătrați în clădire, precum și o zonă demonstrativă și alimentară în exteriorul acesteia. Practic, ai ce vedea și cum noi nu o să avem un salon moto în 2024, e cel mai apropiat eveniment de acest tip pe care îl poți vizita dacă pleci din România.

Expoziția va include și producători de biciclete și scutere, alături de ATV-uri și UTV-uri. Evident, nu lipsesc cei patru giganți niponi: Honda, Yamaha, Suzuki și Kawasaki. Japonezii domină piața bulgară, cu 839 de unități noi înmatriculate în 2023 din totalul de 2.000. Honda e cea mai populară marcă moto și la bulgari, apropo.

Alte mărci care au confirmat prezența și au stand la Sofia sunt Aprilia, Benelli, BETA, BMW Motorrad, Can-Am, Ducati, Gasgas, Harley-Davidson, KTM, KYMCO, LYNX, Ski-Doo, BRP, Moto Guzzi, Peugeot Motorcycles, Piaggio, Rieju, Royal Enfield, Sea-Doo, Segway Powersports, Sur Ron, Triumph și multe altele. În total, peste 30 de mărci au standuri aici.

Marca Indian își face debutul oficial în Bulgaria odată cu acest eveniment, iar același lucru este valabil și pentru mărca Moto Morini. Cea din urmă lansează electricele Stark și Horwin.

În cadrul salonului va debuta și o motocicletă electrică a unei mărci bulgare, Balkanic Electric Sport, sau BES, ce are trei moedle: BES R 10, BES SR20 și BES SR20R.

Evenimentul are și o zonă dedicată furnizorilor de echipamente moto și accesorii, incluzând uleiuri și piese de schimb. Toți expozanții promit oferte speciale pentru acest eveniment, dar vă recomandăm să fiți la curent cu cursul leva-euro-ron, precum și cu prețurile la articolele voastre preferate înainte de a face o achiziție. Aveți timp berechet să aflați cât costă o pereche de mănuși sau ghete, respectiv o geacă sau o cască de la producătorii voștri favoriți. Cu această informație în minte, spor la cumpărături!

Ce îți sugerăm noi?

Deși poți să mergi cu motocicleta până acolo, ai și varianta să iei mașina și să împarți costurile de carburant și de vinietă bulgărească cu prietenii tăi. Parcarea este gratuită la centrul din Sofia, în limita a 800 de locuri.

Organizatorii așteaptă peste 15.000 de vizitatori din Bulgaria, România, Serbia, Macedonia și Grecia, deci nu vă bazați doar pe cele 800 de locuri de parcare gratuite. Atenție și la cazări, în cazul în care doriți să faceți și un city break în Sofia în acea perioadă, s-ar putea să fie mai scump decât e de obicei pe fondul aglomerației.

La ora 12:00 începe spectacolul de cascadorii în zona exterioară, în timp ce la ora 13:00 puteți urmări ”Globul Morții”, tot în zona exterioară. programul se repetă alternativ până la ora 16:00, dar organizatorii își rezervă dreptul de a modifica orarul în caz de ploaie – cascadoriile nu se fac pe orice vreme.

În ceea ce privește accesul la Moto Expo 2024, pe 20, 21 și 22 aprilie puteți intra de la 10:00 la 19:30, iar pe 23 aprilie au program scurt, de la 10:00 la 14:00.

Bilete pentru Moto Expo 2023 puteți cumpăra de la fața locului în sală sau de pe site-urile: bilet.bg, eventim.bg, grabo.bg și epaygo.  Prețul unui bilet este de 15 leva de luni până vineri, respectiv de 20 de leva în weekend. Cei cu vârsta între 12 și 18 ani trebuie să achite 8 leva. Codul RomotoADN îți aduce o reducere de 40% pe bilet.bg.

Pentru întreg weekend-ul, cu reduerea oferită de codul nostru, plătești doar 30 de lei, în loc de 50 de lei (10.2 euro) cât este prețul întreg . Dacă ne gândim bine la cât a costat un bilet la ultimul salon moto de la noi, bulgarii sunt foarte competitivi la acest aspect. Ce să vezi, se pare că nu doar sejururile sunt mai ieftine la ei, ci și participarea la evenimente auto-moto. Să fie primit!

De notat faptul că mai toate mărcile de pe listă vin cu multiple unități, urmând să fie expuse peste 600 de motociclete și scutere. Printre acestea se numără și modele pe care ar trebui să le poți vedea cu ușurință în România, deoarece există importatori, însă realitatea e că nu le găsești chiar la toți dealerii acestora din țara noastră.

Plecând din București, ai aproximativ șase ore de condus până la Arena Sofia și aproape 400 de kilometri de mers, deci ia în considerare acest aspect și pleacă la drum odihnit. Valabil și pentru întoarcere, da?

În caz că încă te întrebi dacă are rost să mergi la Expo Moto 2024 din Sofia

Este un salon moto cum nu vom avea în acest an, mai mare decât ar fi trebuit să fie anul trecut și cum nu prindeam nici în anii trecuți, dacă ne gândim bine.

Nu este prima dată când bulgarii ne dau clasă la capitolul salon auto sau moto, țara vecină având deja o mică istorie în această direcție cu evenimente de amploare pe care noi nu am reușit să le derulăm. De ce? Greu de spus și nu ne ajută cu nimic să ne lamentăm, așa că mergem pe ce știm concret.

Dacă am fi expozanți în domeniu, vizita aici ar fi obligatorie. Cine știe, poate chiar și reprezentanții centrelor de evenimente de la noi ar trebui să facă o excursie până la Sofia și să ia notițe. Inclusiv politicienii de la noi au ce învăța: tot ce trebuie să facă este să compare intrarea în București cu intrarea în Sofia, alături de rețeaua lor de autostrăzi și calitatea drumurilor și deja ar trebui să vedem scuze publice și capete plecate.

moto expo sofia motoADN
moto expo sofia 24