Skip to main content
Știri moto

MotoADN A Devenit Membru F.E.M.A.

By 5 iunie 2019martie 23rd, 2022No Comments

Acum ne putem implica în proiecte moto europene

Avem acces la 30 de ani de know-how ai F.E.M.A.

La 1 iunie 2019, motoADN a devenit membru cu drepturi depline al Federației Europene a Asociațiilor de Motocicliști

Cine este F.E.M.A.?

Începând din iunie 2019, motoADN este prima asociație din România care a fost acceptată ca membru cu drepturi depline al F.E.M.A. – Federația Europeană a Asociațiilor de Motocicliști. Activă încă din 1988, F.E.M.A. este una dintre organizațiile cu influență importantă în comisiile UE, atunci când este tratat subiectul motociclismului.

În cadrul întâlnirii F.E.M.A., desfășurate la Praga pe 1 iunie 2019, s-a votat acceptarea ca membru cu drepturi depline a asociației motoADN. Această decizie face ca acum și motocicliștii din România să fie reprezentați în cadrul unei asociații cu un important cuvânt de spus la nivel european în probleme legate de dezvoltarea motociclismului.

Optimismul și entuziasmul întrunirii față de motociclismul din țara noastră reies din declarația lui Dolf Willigers, Seceretarul General al F.E.M.A.: “Sunt foarte fericit că avem mai mulți motocicliști din Europa de Est la bordul vasului nostru, care să ne ajute să dezvoltăm și să asigurăm viitorul motociclismului. Aștept cu nerăbdare să lucrăm cu ei!”

Mai multe detalii despre F.E.M.A. găsiți aici.

Ce face F.E.M.A.?

F.E.M.A. cuprinde reprezentanți din 18 țări iar activitatea sa include proiecte și activități de lobby care vizează:
– siguranța motocicliștilor;
– mobilitatea urbană;
– tratamentul corect al motocicliștilor, egal cu cel al șoferilor;
– informări despre prevederi și reglementări specifice locale, utile motocicliștilor în călătoriile lor;
– acordarea de suport pentru asociațiile membre, cum este acum și motoADN, și pentru membrii acestora.

”Apartenența la o asociație de o asemenea importanță oferă, înainte de toate, o mai mare vizibilitate, importanță și forță proiectelor motoADN menite să promoveze motociclismul în România și interesele motocicliștilor. Le mulțumim colegilor din cadrul F.E.M.A. pentru votul de încredere acordat asociației noastre și pentru tot sprijinul pe care ni-l oferă. Avem planuri mari, iar un sprijin de asemenea nivel va conta foarte mult”, – Răzvan Pavel, Vicepreședinte, motoADN.

Know-how dobândit în 30 de ani și posibilitatea de a face auzită vocea motociclismului din România

În afara proiectelor proprii, în implementarea cărora know-how-ul european va fi foarte valoros, asociația motoADN va fi implicată de acum și în proiecte ce fac parte din strategia europeană de dezvoltare a motociclismului, în parteneriat cu F.E.M.A. și cu alți membri ai Federației.

Prin acest parteneriat, problemele motocicliștilor români vor ajunge mult mai rapid în atenția organismelor de reglementare de la nivel european, iar în soluționarea lor avem oportunitatea de a folosi experiența și bunele practici din țările care sunt mai dezvoltate decât noi din acest punct de vedere.

motoADN face acum parte dintr-o mare familie a motociclismului, punând astfel și România pe harta proiectelor menite să ducă schimbarea pe 2 roți cât mai departe, în beneficiul tuturor!

motoadn fema