Skip to main content
Știri moto

Se anulează obligativitatea motocicliștilor de a deține extinctor, triunghiuri reflectorizate și trusa de prim ajutor

By 4 octombrie 2022octombrie 5th, 2022No Comments

Extinctor

Triunghiuri reflectorizate și trusa de prim ajutor

Se anulează obligativitatea motocicliștilor de a deține extinctor, triunghiuri reflectorizate și trusa de prim ajutor

Proiect de lege

Proiectul de lege care prevede eliminarea obligativității motocicliștilor de a deține extinctor, triungiuri reflectorizante și trusă de prim ajutor a fost aprobat de Senat în data de 3 octombrie a.c. cu 117 voturi ”Pentru”, niciun vot ”Împotrivă” și o ”Abținere”.
La începutul lunii iunie, motoADN a lansat o petiție prin care solicita Parlamentului României, Ministerului Transportului și Ministerului de Interne să excludă motocicletele și mopedele de la aplicarea prevederilor art 8 din Ordonanța de urgență nr 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Petiția a strâns peste 6000 de semnături în doar câteva zile.

Aprobat de Senat

Grupul de inițiatori ai proiectului legislativ care a fost aprobat ieri de Senat este reprezentat de Cristinel Gabriel BEREA, Senator USR și totodată membru al comunității de motocicliști români.
În expunerea de motive se precizează că obligativitatea pentru posesorii de vehicule din categoriile AM, A1, A2 și A de a fi echipați cu extinctor, triunghiuri reflectorizante și trusă medicală este o eroare legislativă care nu este făcută cu rea-credință.
De asemenea, este subliniat faptul că o astfel de prevedere face ca deținerea acestor obiecte să pună viața motociclistului în pericol mai degrabă decât să îl ajute în cazul unui accident.
Proiectul de lege merge acum în Camera Deputaților pentru promolgare, așteptarea fiind ca aceasta să aibă loc până în luna decembrie a acestui an.