Skip to main content
Știri moto

motoSPOT – cea mai mare parcare gratuită moto

By 20 iulie 2020martie 22nd, 2022No Comments

Parcare MOTO Gratuită

AFI Cotroceni motoSPOT nr.1

motoSPOT – locații, trasee și recomandări moto.

Capitala are acum cea mai mare parcare moto din România

  • 30 de locuri de parcare gratuită pentru motociclete – o veste bună pentru comunitatea moto din România. Acest “motoSPOT by motoADN” s-a deschis la AFI Cotroceni.
  • Eficiență: Un loc de parcare auto echivalează cu până la 4 locuri de parcare moto
  • Necesitate: Fiecare motociclu folosit în trafic în locul unui automobil aduce o reducere cu până la 1.000 kg a cantității de CO2 eliberate în atmosferă / an
  • Strategie de mobilitate urbană eficientă și fără costuri pentru administrația locală
  • Detalii despre proiecte de mobilitate urbană găsiți în prima ediție a Revistei motoADN: https://motoadn.ro/revista-online/ . Proiectul este susținut de BMW Motorrad Romania ca Partener Strategic și de Groupama Asigurări ca Partener de Mobilitate.
Play Video

Prezentare video parcare — 3 minute

parcare moto afi cotroceni
Am început cu Rabla MOTO și continuăm

motoADN a initiat, in 2019, primele demersuri pentru lansarea programului Rabla MOTO, iar în acest an a și intrat în vigoare. În acest fel, pe termen lung, Rabla MOTO va stimula creșterea parcului moto din România.

Ca o dezvoltare firească, motoADN lansează un nou proiect pentru a susține posesorii de motociclete/scutere. Primul motoSPOT by motoADN a prins contur prin suportul AFI Cotroceni și VESTA Invesment. Am deschis, astfel, cea mai mare parcare moto privată din România.

Așadar, cei care vor să meargă la cel mai mare mall din România, AFI Cotroceni, cu motocicleta sau scuterul, au acum la dispoziție 30 de locuri de parcare gratuite, realizate după standardele în vigoare. Parcarea moto este pe latura nordică a complexului comercial, la intrarea GALAXY AFI Cotroceni. Proiectul a fost realizat de motoADN în parteneriat cu AFI Cotroceni, cel mai mare mall din Romania, cu sprijinul logistic oferit de VESTA Investment, unul din cei mai mari furnizori de marcaje rutiere din România.

La AFI Cotroceni am creat acum ceea ce noi am numit primul ”motoSPOT by motoADN”. Sperăm ca în acest sezon să avem mult mai multe astfel de locații. Proiectul este parte din strategia noastră de mobilitate urbană prin care vrem să arătăm că deplasarea cu motociclete și scutere este o soluție rapidă și eficientă pentru a elibera orașele sufocate de trafic și de poluare”, declară Răzvan PAVEL, Președinte, motoADN.

Ne-am bucurat să vedem deschiderea AFI Cotroceni față de proiectele asociației și, mai ales, față de nevoile comunității moto.

parcare moto afi cotroceni
AFI Cotroceni – prieten al comunității moto

”AFI Cotroceni adaugă un serviciu nou tuturor clienților săi prin crearea unei parcări dedicate celor care vin la mall cu motocicleta sau cu scuterul. Considerăm că mobilitatea urbană și facilitarea accesului în zone de parcare marcate corespunzător contribuie la încurajarea mobilității și dezvoltării orașului nostru. Suntem bucuroși să susținem astfel de inițiative și să le oferim clienților noștri experiențe cât mai variate”, declară Silviu CHIVEREANU, Marketing Manager, AFI Cotroceni.

Proiectul implementat de motoADN și AFI Cotroceni este doar o dovadă că soluții se găsesc, chiar și atunci când administrațiile locale sunt blocate în decizii și proceduri.

Parteneriatele cu mediul privat sunt cele care dau tonul. În fapt, pentru o implementare rapidă a unui set de măsuri care să stimuleze mobilitatea urbană, rețeta este tocmai completarea măsurilor publice cu inițiativele private.

Cum ajută parcările moto participanții la trafic?

Realizarea cât mai multor parcări moto în orașele din România este o formă de a respecta alegerile celor care au trecut la deplasarea pe două roți, dar și o metodă de a-i încuraja pe cei care vor să facă această schimbare. Totodată, este una dintre cele mai eficiente măsuri de descongestionare a traficului.

Mai mult decât atât, motocicletele și scuterele ajută la reducerea semnificativă a poluării, având în vedere că fiecare motocicletă sau scuter folosit în trafic în locul unui automobil aduce într-un an o reducere de 400  – 1.000 kg a cantității de CO2 care ajunge în atmosferă.

Parcare motociclete afi cotroceni

Ce este un motoSPOT by motoADN?

Asociația motoADN și-a asumat misiunea dezvoltării motociclismului în România, iar asta înseamnă un proiect detaliat, cu mai mulți piloni de dezvoltare și acțiuni concrete pe toate planurile.

Conceptul de motoSPOT by motoADN  este unul dintre ele și se va aplica tuturor acelor spații care oferă servicii utile motocicliștilor – de la parcare până la service, facilități de cazare, restaurante/cafenele și lista nu se oprește aici. Detalii găsiți și în Revista motoADN – https://motoadn.ro/revista-online/.

Partener
Strategic
motoadn si bmw motorrad
Partener
motoSPOT nr.1
motoadn si afi cotroceni
Partener
motoSPOT nr.1
motoadn si vesta
Partener
Mobilitate
motoadn si groupama