Sfaturi moto

Noi restricții de viteză în Dolomiți

By 31 iulie 2020 No Comments

Din 25 iulie...

...Trentino impune noi limite de viteza pentru motociclete

Autoritățile din Trentino consideră că o scădere a limitelor de viteză va scădea și numărul de accidente

Turiștii care vor merge în Dolomiți va trebui să fie foarte atenți în acest an. Guvernul provincial din Trentino (Italia) a stabilit o limită de viteză maximă de 60 km / h pe unele tronsoane de drum din Dolomiți, care sunt deosebit de populare vara, mai ales pentru motocicliști. Limita de viteză se va aplica tuturor vehiculelor, în timp ce pe unele rute specifice se vor aplica doar motocicletelor. Restricțiile sunt valabile începând de sâmbătă, 25 iulie, și vor fi valabile pentru întreaga perioadă a verii.

Potrivit unei știri din ziarul local TrentoToday, limitele de viteză mai mici nu au fost prea bune pentru siguranța rutieră. Ziarul menționează 12 accidente cu motocicliști răniți pe drumurile montane din Trentino sâmbătă și alte cinci duminică dimineața, în primul weekend după ce noile limite de viteză au intrat în vigoare. 42 de motociclete au fost oprite și șase au fost amendate pentru viteză.

Trentino harta

O limită de viteză maximă de 60 km/h, pe ambele sensuri, a intrat în vigoare pentru toate categoriile de vehicule, pe următoarele secțiuni de drum:

– SP85 din Monte Bondone: de la intersecția cu SS 45 bis Gardesana Ovest, trecând prin Sardagna, Candriai, Vaneze, Norge, Vason, Viote, Lagolo, până la capătul drumului, corespunzând intersecției cu sens giratoriu cu SP84 din Cavedine și SP251 din Ponte Oliveti, în municipiile Trento și Madruzzo.

– SP25 din Garniga: de la capătul centrului locuit din Garniga Terme, care trece prin Garniga Vecchia, până la capătul drumului din Viote, corespunzând intersecției cu SP85 din Monte Bondone, în municipiile Garniga Terme și Trento.

– SP 3 din Monte Baldo: pornind în sus, de la marginea orașului Brentonico, trecând prin San Giacomo, San Valentino, Refugiul Graziani, Bocca di Navene, Dossioli, până la limita cu provincia Verona, în municipiile din Brentonico și Avio.

– SS 240 din Loppio și Val di Ledro, în întinderea Val D’Ampola, până la intrarea în orașul Storo, în municipiile Ledro și Storo.

Împreună cu noile limite de viteză aplicate pentru toate autovehiculele, pentru următoarele rute, va fi impusă o limită de viteză maximă de 60 km/h doar pentru motociclete, în secțiuni în care nu sunt deja limite inferioare de 50 km/h (valabilă pentru toate categoriile de vehicule):

– SS42 del Tonale și della Mendola: de la marginea centrului locuit din loc. Passo del Tonale, trecând prin Vermiglio, până la marginea orașului din municipiul Forges.

– SP31 din Pasul Manghen: de la începutul trecătorii, la intersecția cu SP65 Panoramica della Valsugana, trecând prin loc. Calamento, Passo Manghen, loc. Ponte Stue, loc. Canton, până la intersecția cu SP232 din Fiemme direcție Molina, în municipiile Telve și Castello-Molina di Fiemme.

Trentino

Autoritățile locale sunt foarte hotărâte să curbeze statisticile din care reiese că una din patru victime ale accidentelor stradale sunt în șaua unei motociclete.

Sursă info: F.E.M.A.