Skip to main content
Știri moto

Noul KTM X-BOW R

By 12 mai 2022No Comments

Cea mai nouă mașină KTM

Testată pe circuitul de la ROTAC

X-BOW R, cea mai nouă mașină KTM, a fost testată pentru prima dată pe un circuit în România. În ciuda design-ului specific mașinilor de curse, autoturismul poate fi înmatriculat și condus pe șoselele din țara noastră. A doua cursă la care X-BOW R va participa se desfășoară la Mangalia, sâmbătă, 14 mai.

Romanian Time Attack Challenge

Cunoscuta firmă producătoare de motoare și motociclete, KTM, vine cu o noutate pe piața autoturismelor lansând modelul X-BOW. Primul autoturism din gama de top, KTM X-BOW R, a ajuns în România săptămâna trecută și a fost testat cu succes pe circuitul motorsport din Adâncata. Noul autoturism produs de KTM a fost înscris la ROTAC, Romanian Time Attack Challenge, competiția de motorsport în cadrul căreia mașinilor le sunt testate limitele. Cu un motor de 300 C.P. și o greutate de 810 KG, versiunea de top a mașinii KTM X-BOW, modelul R, a atras toate privirile spectatorilor prezenți pe circuit.

100 km în doar 3,9 secunde

Dani Oțil a urcat pentru prima dată la volanul mașinii care atinge 100 km în doar 3,9 secunde. „A fost o experiență plăcută pentru mine să conduc versiunea racing a noului KTM X-BOW. Este o mașină extrem de sigură care stă foarte bine pe carosabil la viteză mare și care poate fi condusă cu ușurință în timpi foarte buni. Pentru că KTM X-BOW R este o mașină de stradă, ne-am înscris la Campionatului Național de Super Rally din Mangalia, singurele curse de circuit stradal din România. Această competiție se va desfășura sâmbătă, 14 mai, la Mangalia”, a declarant Dani Oțil.

Stradal sau Circuit?

În ciuda aspectului specific mașinilor de curse, modelul X-BOW R, produs de KTM, poate fi înmatriculat cu ușurință și poate circula regulamentar pe orice drum din România și nu numai. Prin acest model, KTM își dorește să ofere clienților o experiență unică, dar și sigură la volanul unei mașini ce va atrage toate privirile. Noul KTM X-BOW R este disponibil pentru achiziționare și în România.