Skip to main content

YAMAHA

MT 09SP

NOUL YAMAHA MT-09SP

Are ceva brandul YAMAHA se pare… Odată intrat în sângele unor motocicliști, acolo rămâne. Iar gama de hyper naked de la brandul japonez putem spune ca a crescut și crește generații de motocicliști. Unii au început cu MT 125 și au continuat cu MT 03, 07, 09 și MT 10, unii trecând și la variantele SP. De la un model la altul au înțeles cum să gestioneze mai bine  puterea mai mare și s-au bucurat de noi tehnologii.

Noul YAMAHA MT-09SP, care va ajunge și la dealerii din România începând cu luna mai a anului 2024, prezintă toate actualizările pe care le primește modelul standard, plus unele upgrade-uri cheie, unice pentru acest model. Și dacă tot am menționat termenul ”cheie”, poate vreți să știți că modelul SP este acum echipat cu o cheie inteligentă, care operează de la distanță.

Versiunea SP are, de asemenea, o modificare a comutatorului principal și a capacului de la rezervor, un nou amortizor spate Öhlins complet reglabil, cu reglare a preîncărcării și amortizării, etriere noi Brembo Stylema și setări unice Yamaha Ride Control.

Setări suplimentare pentru circuit

Noile moduri Yamaha Ride Control (YRC) permit motocicliștilor să maximizeze performanța motorului CP3 de 890 cmc selectând puterea motorului și modificând nivelul de asistență electronică pe care o primesc: Traction Control System, Slide Control System și altele.

Motocicliștii pot alege dintre modurile SPORT, STREET, RAIN și două setări PERSONALIZATE. MT-09SP oferă exclusiv adăugarea de moduri TRACK la setările YRC, permițând motociclistului să personalizeze patru moduri suplimentare pentru a se potrivi cu anumite scenarii de pistă.

Modurile individuale TRACK permit setări mai rafinate, specializate, inclusiv opțiunea de a alege între două setări de control al frânării (EBM) și posibilitatea de a modifica nivelul de control al frânelor (BC). În plus, motocicliștii au și opțiunea de a dezactiva ABS-ul spate pentru a îmbunătăți și mai mult performanța pe pistă.

Fiecare mod poate fi setat direct în meniul din bord sau utilizând aplicația gratuită MyRide de pe un smartphone. Experiența de rulare pe pistă este îmbunătățită și mai mult de un mod TRACK dedicat modelului SP pentru noul ecran TFT color de 5 inchi al lui MT-09SP, care oferă informații precum un cronometru și alte elemente utile pilotajului pe pistă.

Etriere Brembo Stylema

Noul MT-09SP este conceput pentru a amplifica performanța oferită de șosea, transferând-o și pe pistă. Introducerea noilor etriere Brembo monobloc „ Stylema ” rafinează performanța de frânare utilizând cea mai recentă tehnologie.

Etrierele „ Stylema ” sunt mai subțiri în comparație cu cele convenționale , precum și mai ușoare, mai rigide și oferă un control îmbunătățit în aportul de frânare. În plus, pistoanele cu diametru mai mare sunt adoptate pentru forțe de frânare crescute, permițând motocicliștilor să experimenteze următorul nivel de performanță de frânare cu MT-09 SP.

Suspensie complet reglabilă îmbunătățită

Suspensia premium față și spate exclusiv disponibilă pe varianta SP, aduce manevrabilitate și precizie la nivel Supersport clasei Hyper Naked.

Sistem Smart Key

Modelele Yamaha SP sunt renumite pentru că reprezintă un salt tehnologic, iar MT-09SP devine primul Hyper Naked de la Yamaha care dispune de Smart Key System.

Motorul este pornit prin apăsarea și rotirea comutatorului principal nou proiectat, cu condiția ca cheia inteligentă să se afle în proximitate, cum ar fi în buzunarul pilotului. Noul comutator include, de asemenea, o opțiune de blocare și deblocare pentru capacul rezervorului de combustibil.

Culoarea Icon Performance inspirată de R1M

Coloritul inspirat de Supersport întărește caracterul sportiv al lui MT-09SP și evidențiază legăturile tehnologice strânse cu R1M – cel mai performant model Yamaha construit vreodată.

Pe scurt, ce aduce nou MT 09 SP

  • Patru moduri de control TRACK Yamaha Ride personalizabile
    • Tema exclusivă de afișare TRACK pentru noul tablou de bord TFT color de 5 inchi
  • etriere Premium Brembo Stylema
  • Amortizor spate Öhlins complet reglabil
  • Caracteristici specifice sistemului Smart Key SP
  • Culori inspirate de R1M și finisaj premium
  • Furcă față KYB de 41 mm, complet reglabilă, cu acoperire DLC, auriu
  • Braț oscilant din aluminiu mat

Dacă vă bate gândul unei schimbări/achiziții, vorbiți cu cel mai apropiat dealer YAMAHA. Din luna mai a anului 2024, noul MT 09 SP va fi disponibil și pentru ride test, dar și pentru vânzare.