Skip to main content
MOTOsport

Nume care fac performanță în motociclismul sportiv românesc

By 20 aprilie 2022mai 9th, 2022No Comments

Robert Mureșan...

...primul român participant la Moto GP

Pasiunea MOTOsportului

Motociclismul sportiv naște atât pasiuni nebănuite, cât și o atracție încărcată de suspans și adrenalină, având, la nivel de organizare și promovare anuală, performanţe uluitoare, pe care alte sporturi le au doar din 4 în 4 ani.

Pasionații acestui sport sunt atât de atrași de idolii lor, încât vor să se identifice cu aceștia. Această dorință fabuloasă de „copiere a idolilor” conduce la investiții substanțiale și generează anual, unic pentru sporturile din România, întreceri și afaceri cu impact media și social, dar fără valoare semnificativă în performanță.

Pornind de la dilema întâietății oului sau găinii, extrapolăm și ne întrebăm: poți avea performanțe doar cu pasionați sau sunt necesare întâi bazele sportive?
Citește articolul în revistă

În pofida faptului că, în România, competițiile de viteză se desfășurau pe piste de aeroport (și acelea construite din dale de beton, între cele două războaie mondiale), s-a remarcat talentatul sportiv Robert Mureșan, care va rămâne în istoria noastră ca primul român participant și punctând la Moto GP.

Fără să fie neglijate costurile mari, motociclismul sportiv românesc, cu cei 2.200 de sportivi la nivelul anului 2020, cu tipurile de organizări pe cele 15 subramuri, cu participările la Mondiale, la Europene, Est-Europene și Naționale, are una dintre cele mai dinamice federații din țară.

Citește continuarea articolului în revista motoADN