Skip to main content
MOTOsportȘtiri moto

Românii au căutat de peste 170.000 de ori „scutere electrice” pe Google

By 22 august 2023No Comments

ZEEHO

Scutere electrice

În ultimul an, interesul românilor pentru scutere electrice a crescut cu 173% față de anul precedent, pe fondul creșterii inflației și a costului carburanților tradiționali.

  • Românii au căutat de peste 170.000 de ori „scutere electrice” pe Google
  • Sintagma „scuter electric” are, în medie, 27.000 căutări pe lună
  • Principalele motive pentru care ar alege un vehicul electric sunt: costul mare al benzinei și motorinei, contracararea inflației și scăderea poluării
  • ZEEHO, prin ATVRom propune două modele de scutere care pot fi cumpărate prin Rabla cu 2300-2500 de euro.

Începând cu luna ianuarie, interesul pentru scutere electrice a cunoscut o creștere fără precedent, de 173%, subliniind schimbările înregistrate în peisajul preferințelor de mobilitate urbană. Sintagma „scutere electrice” plus alte cuvinte cheie înrudite au generat peste 170.000 de căutări pe Google în ultimul an, cu o medie lunară de 5.400 de căutări. În același interval, „scooter electric” a înregistrat, în medie, 27.000 de căutări pe lună.

Dintre cele 170.000 de căutări efectuate, aproape 160.000 au fost făcute de pe dispozitive mobile. Creșterea numărului de căutări online este incontestabil legată de îngrijorările din ce în ce mai mari legate de mediu, de poluarea din marile orașe, dar totodată și de costurile mari cu carburantul tradițional.

Potrivit unui studiu intern realizat de ATVRom, sintagma „mobilitate urbană” are o creștere de peste 900%, fiind practic căutată de 9 ori mai mult comparativ cu aceeași perioadă de acum un an. Totodată, în intervalul august 2022 – iulie 2023 s-a înregistrat o creștere în căutări de 23% față de anul precedent. Studiul mai arată ca utilizatorii care manifestă cel mai mare interes pentru căutarea de scutere electrice provin din: Prahova, Constanța, Timiș și București.

Pe măsură ce comunitatea globală se mobilizează pentru a combate schimbările climatice și a reduce emisiile de carbon, românii sunt interesați să adopte alternative sustenabile de transport. Scuterele electrice, cu emisii zero în timpul funcționării și o amprentă ecologică minimă, reprezintă o soluție practică care abordează simultan atât nevoile de transport, cât și bunăstarea mediului înconjurător.

În contextul tot mai stringent al nevoii de protecție a mediului înconjurător și de reducere a impactului poluării asupra sănătății publice, ZEEHO, prin partenerul său din România ATVRom, anunță lansarea noilor modele de scutere CFMOTO ZEEHO AE8S+ ’23 și CFMOTO ZEEHO AE8+ ’23. Aceste două vehicule reprezintă o alegere responsabilă pentru cei care doresc să contribuie la protejarea mediului și vor să trăiască într-un oraș mai puțin poluat, dar totodată să beneficieze de un trafic mai lejer. Scuterele beneficiază de o garanție de 2 ani. Ambele modele sunt eligibile pentru programul Rabla Plus reprezentând o oportunitate excelentă pentru cei care doresc să facă trecerea la modele ecologice.

CFMOTO ZEEHO AE8S+ ’23 vine la prețul de 5.034 € (+TVA) sau 30.110 RON (TVA inclus). Prin programul Rabla, modelul poate fi achiziționat cu doar 2.517 € (+TVA).

CFMOTO ZEEHO AE8+ ’23 este disponibil la prețul de 4.613 € (+TVA) sau 27.592 RON (TVA inclus), cu posibilitatea de a fi achiziționat prin programul Rabla la un preț subvenționat de 2.306 € (+TVA).

Ne îndreptăm cu toții către un viitor mai sustenabil și mai sănătos, iar noile modele CFMOTO ZEEHO AE8S+ ’23 și CFMOTO ZEEHO AE8+ ’23 reprezintă un pas important în această direcție. Prin alegerea acestor vehicule, nu doar că vă bucurați de performanță și inovație, ci contribuiți activ la reducerea impactului poluării și la crearea unui mediu mai curat și mai prietenos pentru toți”, a declarat Sebastian Ivan, Director de Marketing al grupului ATVRom si Authentic Spirit.

Lansarea acestor variante ecologice vine în contextul statisticilor privind poluarea din România. Conform raportului publicat de Agenția Europeană a Mediului în 2020, poluarea aerului cauzează peste 29.000 de morți premature în fiecare an. Situația este cu atât mai gravă în București, unde nivelul de poluare depășește în mod constant limitele stabilite de Organizația Mondială a Sănătății.

Studiile arată că România suportă cel mai mare cost social asociat poluării din Europa, cu 30% peste media europeană. Bucureștiul este pe locul doi în privința costurilor sociale legate de poluare, după Londra, cu un cost mediu de 3.004 euro/an/capita, conform cercetărilor efectuate de Alianța Europeană de Sănătate Publică.

În acest context, valoarea voucherelor Rabla Clasic și Rabla Plus devine esențială pentru cei care doresc să contribuie la ameliorarea calității aerului și a mediului înconjurător. Prin acest program, pentru achiziționarea unui scuter electric nou în schimbul unui model uzat, se acordă un ecotichet de 26.000 lei și un ecobonus de 1.500 lei pentru vehiculele casate care au o vechime de peste 15 ani și îndeplinesc criteriile de poluare.

Oricine dorește să aplice la programul Rabla Plus pentru achiziționarea unui vehicul electric, o poate face până pe 31 august 2023.