Skip to main content
Știri moto

Schimbări de sezon nou pentru motociclete și scutere YAMAHA

By 21 iunie 2022No Comments

YAMAHA moto

Next Gen

Unele dintre cele mai cunoscute şi apreciate modele Yamaha primesc upgrade-uri de ultimă generaţie. 

Noul R7: Următoarea generaţie Supersport

Noul R7 este propulsat de motorul CP2 – model recunoscut deja pentru cuplul puternic şi liniar pe care îl oferă, precum şi pentru fiabilitatea şi costurile reduse de funcţionare. Recent lansatul R7 este pregătit să facă valuri pe piaţa moto de categorie mijlocie. Cu un carenaj realizat manual şi cu specificaţii tehnice high-tech, R7 oferă performanţe Supersport, combinate cu manevrabilitate remarcabilă şi stilul agresiv al seriei R. Tot acest pachet vine la un preţ competitiv, care îi va face bucuroși pe viitorii posesori.

Motorul CP2 în 4 timpi de 689 cmc, DOHC, cu 2 cilindri în linie şi 4 supape, răcit cu lichid, oferă un cuplu liniar puternic pe o gamă largă de turaţii. Puterea maximă de 73,4 CP (54 kW) este produsă la 8750 rpm, iar cuplul maxim de 67Nm este atins la 6.500 rpm, ceea ce îi oferă lui R7 o putere foarte mare la pornirea de pe loc şi la accelerare.

yamaha R7

O nouă caracteristică esenţială a motorului este şi ambreiajul Assist & Slipper (A&S).

Noutățile nu se opresc aici. R7 beneficiază şi de un pachet nou de suspensii – furcile inversate KYB de 41 mm asigurând un nivel mare de stabilitate.

Generaţia nouă R7 vine, de asemenea, cu un cadru cu greutate redusă, în stil coloană vertebrală, conceput să ofere o manevrabilitate şi agilitate. Configuraţia șasiului asigură pilotului o poziţie sportivă, dar adaptabilă atunci când nu ești pe circuit.

Yamaha Ténéré 700 World Raid – partenerul cursă lungă

Cu noul Ténéré 700 World Raid, Yamaha propune o motocicletă premium pentru distanţe lungi, care asigură abilităţi excelente pe şosea/ teren accidentat, combinate cu versatilitate extraordinară.

Dar ce oferă acest al treilea membru al familiei Ténéré? Suspensii de ultimă generaţie, ergonomie îmbunătăţită, design stilizat, inspirat din modelele de raliu şi nu numai.

yamaha TENERE

Emblematicul motor Yamaha de 689 cmc cu 2 cilindri în linie, răcit cu lichid, este forţa motrică din spatele noului Ténéré 700 World Raid. Dimensiunile compacte şi greutatea redusă fac ca unitatea CP2 să fie ideală pentru cerinţele şi exigenţele pilotajului de aventură, alături de cuplul liniar care furnizează suficientă putere de tracţiune în regim de turaţii joase până la medii.

Autonomia nu mai este o grijă. Noile rezervoare de combustibil de 23 de litri, montate lateral, sunt proiectate pentru a conferi siguranţă chiar şi în cea mai dificilă călătorie. În condiţii tipice de utilizare, se estimează că acestea pot asigura o autonomie de până la 500 km. Pe lângă înălţimea redusă a noului design dublu al rezervorului, Yamaha Ténéré 700 World Raid beneficiază şi de o nouă şa, înaltă de 890 mm, care oferă un profil mult mai plat, pentru o tranziţie mai lină între şa şi rezervor.