Skip to main content
Rebel în România

Școala moto și poligonul, „câmp de luptă” sau „loc de joacă”?

By 15 martie 2022martie 24th, 2022No Comments

Intrarea în lumea școlii moto

Groaza 8-urilor din poligon

Anul acesta, ”Rebel în România” a rugat câțiva prieteni care intenționau să facă școala moto să țină un jurnal al experienței lor de la primele ședințe până la examenul final.

Am vrut ca, prin această formă de prezentare ”la cald” a etapelor parcurse de un pretendent la lumea moto, să ne aducem aminte sau să ne facem o idee despre ce înseamnă acum să îți iei categoria A la școlile moto din România (pentru că nu vorbim doar de cursanți din București). Sigur că a rezultat un material subiectiv, pentru că sunt experiențe trăite și povestite de oameni, dar acestea au, totuși, puncte comune în experiența inițierii în tainele motociclismului pentru noii iubitori de 2 roți.

Unii dintre ei au promovat examenul din prima încercare, alții, nu. Pare surprinzător,  dar numărarea seriilor de 8-uri din poligon poate da erori … și nu de la emoții și nici de la capacitatea de a număra, ci, pur și simplu, pentru că nimeni nu le-a explicat cum se numără atunci când schimbi sensul. Au descoperit acest lucru la examen, cu ajutorul polițistului.

Dar luăm aspectele mai importante pe rând și le presărăm cu fragmente din jurnale. Păstrăm anonimatul cursanților și al școlilor. Importante sunt experiențele, în care sigur se regăsesc și alți motocicliști din acest sezon. Cel mai important este să vedem în aceste povești o reflexie a situației actuale a școlilor moto din România și a experienței de cursant.

Continuarea articolului se poate citi în ediția online a Revistei motoADN.