Skip to main content
Știri moto

Taxa de mediu pentru accesul autovehiculelor în centrul Bucureștiului…

By 30 august 2019martie 22nd, 2022No Comments

...și de ce motocicletele și scuterele trebuie exceptate

UPDATE 19 octombrie:

În urma dezbaterii publice Primăria Generală a Municipiului București a modificat propunerea inițială de hotărâre și a inclus cateva modificări printre care și cea solicitată de către motoADN, referitoare la excluderea motocicletelor și a scuterelor de la plata acestei Vignete

MotoADN a fost la dezbaterea publică pentru taxa de mediu și acestea sunt concluziile

La jumătatea lunii august a acestui an, Primăria Municipiului București  venea cu un proiect de hotărâre prin a cărui aplicare să poată fi îmbunătățită calitatea aerului în oraș, prin taxarea autovehiculelor. Conform proiectului propus dezbaterii publice, motocicletele și scuterele erau și ele incluse în această categorie.

Am publicat deja un articol  cu date și argumente, prin care subliniam faptul că motocicletele și scuterele sunt diferite de mașini și că ar trebui exceptate de la aceste taxe, iar o săptămână mai târziu depuneam la Primărie o recomandare pentru proiectul normativ în care semnalam același lucru. Puteți citi detalii aici …

La jumătatea lui septembrie, motoADN a depus un amendament prin care se cerea exceptarea scuterelor și motocicletelor de la plata acestor taxe, prin adăugarea subpunctului e)  la articolul 5, care menționează  autovehiculele care fac excepție de la plata taxei: cele ale instituțiilor de ordine și apărare, ambulanțele, cele ale Crucii Roșii, ale STB, ale Patriarhiei, etc.

Dezbatere publică a fost programată pentru 30 septembrie, la ora 10.00, unde motoADN a fost invitată să participe.

Răzvan Pavel, Președintele motoADN, a susținut poziția și motivația asociației față de acest proiect defavorabil celor pe două roți, în prezența city managerului Capitalei, Sorin Chiriță. Propunerile și argumentele noastre au fost bine primite de către consilierii generali ai Capitalei prezenți la întâlnire și suntem încrezători în succesul demersului nostru.

Urmează ca, după discuțiile de astăzi, o comisie tehnică să analizeze propunerile noastre și, apoi, să fie votate de consilierii generali ai Capitalei.

Salutăm, încă o dată, demersul Primăriei de a îmbunătăți traiul bucureștenilor, însă acesta trebuie făcut în mod responsabil și eficient, inclusiv prin excluderea scuterelor și motocicletelor de la taxa propusă.