Skip to main content
Știri moto

Tentativă de record în România: cea mai mare paradă moto din lume

By 20 mai 2024No Comments

Parada moto va avea loc pe 15 iunie și suntem cu toții invitați

Participarea este gratuită, dar este necesară înscrierea pentru validarea recordului

Piteștiul urmează să găzduiască o paradă moto gândită să stabilească un record mondial

Cum faci să participi la parada-record?

Luna viitoare va avea loc la Pitești cea mai mare paradă moto pe care a văzut-o orașul, județul și, speră organizatorii, întreaga lume. Mai precis, ei vor să stabilească un record mondial pentru cea mai mare paradă moto.

În acest sens, au fost deja contactați reprezentanții Guinness World Records, ce vor fi prezenți la fața locului pentru monitorizarea și certificarea tentativei de record, respectiv a recordului dacă va fi înfăptuit. Ca să fie totul mai mult decât o tentativă foarte ambițioasă, organizatorii au nevoie de sprijinul participanților.

Mai precis, trebuie să vă înscrieți pe link-ul dedicat și să completați corect datele solicitate. Parada este destinată exclusiv motocicletelor, deci fără scutere sau vehicule cu mai mult de două roți. Evident, este obligatoriu ca participanții să aibă permis de conducere, iar motocicletele pe care le vor conduce trebuie să fie înmatriculate.

Organizatorii mai au nevoie și de numărul de înmatriculare, marca, modelul și anul de fabricație al motocicletei care vine la paradă, precum și de numărul permisului de conducere și, numele, telefonul și adresa de e-mail a participantului.

Aceste date sunt esențiale pentru a putea asigura certificarea recordului – fără a avea un registru cu toți participanții, ar fi necesară o numărătoare manuală, iar aceasta din urmă ar putea fi viciată, deci un registru electronic rezolvă orice potențială contestație sau neclaritate.

Așadar, dacă sunteți disponibili în data de 15 iunie pentru a participa la parada care va fi organizată între Pitești și platoul Făget din Județul Argeș, trebuie să vă înscrieți pentru a fi contactați de organizatori și să primiți locul și ora de întâlnire.

Ce se întâmplă după parada moto record de la Pitești din 15 iunie?

Pentru moment, evenimentul are drept punct de plecare Stadionul Nicolae Dobrin din Pitești, dar participanții înscriși vor fi informați pe e-mail în acest sens de organizatori. Vă puteți aștepta ca plecarea să aibă loc la ora 09:00, dar aici discutăm doar despre evenimentul de pe facebook, nu de organizarea paradei efective, așa că verificați din timp adresa de email furnizată la înscriere.

Evenimentul moto este derulat sub sloganul ”Hai să ne facem auziți”, iar organizatorii le oferă participanților la paradă accesul gratuit la festivalul CFMOTO Day. Acesta din urmă este locul în care se încheie parada, așa că înscrierea la aceasta și participarea cu motocicleta din dotare îți asigură și accesul la tot ce au pregătit acolo organizatorii, inclusiv la concertele deja programate.

Scopul paradei, pe lângă tentativa de a stabili un record mondial, este de a atrage atenția șoferilor asupra existenței unui număr mare de motocicliști pe drumurile din România, precum și de sublinierea necesității respectului reciproc între participanții la trafic. Cu alte cuvinte, trebuie să subliniem că avem dreptul de a circula cu toții în siguranță, iar asta implică un comportament responsabil și din partea riderilor, nu doar a șoferilor.

În ceea ce privește CFMOTO Day Adventure Fest 2024, organizatorii au pregătit o zonă de camping pentru cei ce vor să rămână peste noapte la cort, concursuri și premii pentru toți participanții, precum și mai multe concerte cu nume actuale ale muzicii românești.

Evident, nu te obligă nimeni să rămâi la concert dacă ai participat la parada moto, dar dacă tot ai avut acces gratuit, parcă e și păcat să pleci când toți cei din jur încep să se distreze, nu?

În orice caz, sperăm să vă vedem acolo.

Asta e șansa ta să participi la stabilirea unui record mondial

Organizarea unui eveniment de o asemenea amploare este un mic coșmar din punct de vedere logistic, dacă ne întrebați pe noi, așa că putem doar să le ținem pumnii celor de la ATVROM și să sperăm că vor avea condiții optime de desfășurare a paradei. Cu puțin noroc, asfaltul va fi uscat pentru toți riderii din România în acel weekend, deci motiv numai bun să ieșiți la o plimbare până în Pitești și prin județul Argeș.

Ca de fiecare dată când este organizat un eveniment care stânjenește traficul într-un oraș, oricare ar fi el, vor fi și oameni nemulțumiți, deci s-ar putea ca nu toți șoferii prin fața cărora treceți în ziua respectivă să fie deosebit de entuziasmați să vă vadă. Este esențial să vă comportați exemplar în aceste condiții, iar asta vă spunem în numele întregii comunități și pentru binele tuturor celor care merg pe două roți în România.

În orice caz, aflați că participarea la eveniment cu motocicleta, prin înscrierea în formularul dedicat, vă aduce o economie de cel puțin 145 de lei plus taxe, cât ar fi costat biletul de acces la festival în mod normal – dacă l-ați fi achiziționat din timp. Altfel, biletul urcă la 199 de lei, potrivit organizatorilor, deci asigurați-vă că puteți participa dacă vă înscrieți și mai departe primiți detalii pe mail. De notat faptul că participanții înscriși la parada moto au acces gratuit în ambele zile ale festivalului.

Foto: CFMOTODAY