Skip to main content
Știri moto

XSR125 Legacy – Micuțul moștenitor de la Yamaha

By 21 aprilie 2022aprilie 22nd, 2022No Comments

Același XSR125, dar...

...și mai frumos.

Yamaha ne aduce un nou model pentru nostalgici: XSR125 Legacy

Yamaha lanseaza o versiune actualizată a lui XSR125 pentru anul 2022. Denumită Legacy, versiunea actualizată a naked-ului neo-retro va fura privirile tinerilor nostalgici după motociclete de acum jumătate de secol.

XSR125 a fost lansat în Europa anul trecut și este, practic, motorul de 125 al unui MT, băgat sub designul elegant al unor artiși clasici. Categoria Sport Heritage (XSR700, XSR900, XSR125) este contribuția celor de la Yamaha la acest curent renascentist, neo-retro, care vine ca răspuns al nevoii tinerilor de a trăi motociclismul clasic. Noua versiune își face intrarea cu câteva actualizări cosmetice importante față de modelul original

Noul XSR125 Legacy

Micul moștenitor primește o vopsea nouă, roți cu spițe și jante aurii îmbrăcate cu anvelope Metzeler Karoo, spre deosebire de modelul original, care este pregătit cu jante negre din aliaj și anvelope cu mai puțină personalitate, să zicem. La aspectul clasic nu participă doar profilul anvelopelor, ci și noua evacuare cu cele două plachete din aluminiu. Tușele argintii și aurii trase pe rezervor, precum și literele care le însoțesc evidențiază un contrast încântător cu vopseaua neagră lucioasă.

Noul XSR125 Legacy

Inima lui XSR125 Legacy bate din motorul de 125 cmc cu un singur cilindru răcit cu lichid de pe MT-125, cu 14.8 CP la 10.000 rpm și un cuplu maxim de 11.5 Nm la 8000 rpm. Este amortizat de o furcă inversată de 37 mm și un singur arc pe spate. Se oprește cu câte un disc cu ABS la ambele roți. Își afișează personalitatea pe un display LCD rotund și se face văzut cu far și stop cu limini LED.

Yamaha ne promite o „călătorie în timp” cu acest mic moștenitor. Credem că merită să așteptăm câteva luni cu ochii pe reprezentanțe pentru o călătorie de jumătate de secol.