Skip to main content
Mobilitate urbană

YAMAHA își face debutul în noua eră a mobilității electrice

By 3 martie 2022martie 4th, 2022No Comments

Debut YAMAHA în era mobilități electrice

Eric de Seynes – Președintele și CEO-ul Yamaha Motor Europe – anunță astăzi (n.r. 3 martie) intrarea companiei în lumea mobilității electrice. „Conceptul de mobilitate a evoluat continuu de-a lungul anilor și, în consecință, orașele și infrastructurile noastre s-au adaptat la aceste schimbări. Cu toate acestea, ceea ce a rămas neschimbat de-a lungul deceniilor este dorința universală și nevoia de mobilitate personală, care oferă un sentiment real de libertate.”

Yamaha dezvăluie detalii despre viitoarele sale modele electrice și despre modul în care acestea au fost dezvoltate pentru a satisface cerințele unei game largi de clienți într-o lume în continuă schimbare.

Două noi scutere Yamaha – electrice!

În următoarele câteva săptămâni, Yamaha va lansa NEO – un scuter electric inteligent, accesibil și de calitate „echivalentul unui scuter clasic de 50cc”, care a fost prezentat pentru prima dată la Salonul Auto de la Tokyo 2019 ca prototipul E02. Acesta va fi urmat de primul scuter Yamaha „echivalent cu un scuter clasic de 125 cc”, care va prezenta cea mai recentă tehnologie a companiei. Derivat din prototipul E01 – afișat și la Tokyo – acest model, care nu a fost încă numit, va fi protagonistul unei activități de tipul  ”Proof of Concept” pe care Yamaha o va desfășura într-un mare oraș european cu un partener specializat în sharing-ul de scutere.

eBike – 30 de ani de experiență pe segmental electric

Yamaha are un istoric lung în dezvoltarea vehiculelor electrice, care datează de la începutul anilor 1990, când compania a creat primul Power Assist System (PAS) care a stat la baza primei eBike de producție din lume. De atunci, Yamaha a fost în fruntea dezvoltării de biciclete electrice ușoare și compacte, cu aproximativ 7 milioane de unități produse în trei decenii.

În ultimii ani, cererea de eBikes a crescut exponențial, cu peste 5 milioane vândute în Europa în 2021 – multe echipate cu unități de propulsie Yamaha – prin urmare, compania a luat decizia de a-și extinde capacitatea de producție și de a începe să producă unități de propulsie în Europa. Deși rămâne total angajat să dezvolte sisteme de unități de propulsie de ultimă oră pentru mulți producători de biciclete OEM ai companiei, Yamaha va lansa trei noi eBike-uri „de marcă proprie” în segmentele All Mountain, Gravel și Urban. Detaliile complete vor fi dezvăluite în timpul verii, iar aceste noi eBike Yamaha vor începe să fie disponibile înainte de sfârșitul anului 2022 prin intermediul rețelei Yamaha Powered Two Wheeler, cu obiectivul de a finaliza configurarea Distribuitorului European în 2023.