Skip to main content
Review

BMW R 18 Transcontinental şi BMW R 18 B

By 2 iunie 2022No Comments

BMW R 18...

...clasă și eleganță

Un nou sezon moto se așează la linia de start. BMW R 18 Transcontinental şi BMW R 18 B sunt gata să pornească în aventură! Ambele motociclete combină un motor puternic cu un şasiu inspirat din modelele clasice şi un design elegant. Din design se vede imediat că bavarezii au lansat o provocare directă la adresa clasicelor Americane.

Dacă R 18 Transcontinental este o motocicletă dedicată excursiilor lungi, pe distanţe mari, fie singur, fie însoţit de un pasager şi bagaje, în schimb R 18 B este gândit, mai degrabă, ca un model dedicat riderilor care urmăresc plăcerea condusului solitar, fiind ideal pentru călătorii lejere în care să savurezi viața din jurul tău.

Motorul care te duce oriunde vrei

Atât R 18 Transcontinental, cât şi R 18 B vin echipate cu cel mai puternic motor Boxer de la BMW, cu 2 cilindri, supranumit „Big Boxer”, o noutate completă pentru modelele R 18. Nu doar aspectul său este impresionant, ci şi puterea: vorbim de o capacitate a motorului de 1.802 cmc, acesta generând o putere de 67 kW (91 CP) la 4.750 rpm. În intervalul de la 2.000 la 4.000 rpm, oferă mai mult de 150 Nm de cuplu motor în orice moment şi se remarcă printr-un tors specific motoarelor boxer.

Suspensii și frână – precizie pentru drum relaxant

Pentru elementele de suspensie ale noilor R 18 Transcontinental și R 18 B, BMW a renunţat în mod deliberat la orice opțiuni de reglare aflate la dispoziţia pilotului. O furcă telescopică și un sistem de suspensie, montat direct pe brațul oscilant, cu amortizare reglabilă automat, asigură un control superior al contactului dintre roți și asfalt, ceea ce înseamnă un confort deosebit pe drum și o siguranță liniștitoare pentru rider.