Skip to main content
Review

Spidi – ALLROAD H2OUT

By 10 aprilie 2023No Comments

Straturi de protecție...

...și confort

În zone precum cea în care se află România, avem ocazia să mergem cu motocicleta în regim de temperatura cu o plajă foarte largă, de la 0 la 42°C, ceea ce necesită fie mai multe seturi de costume, fie un costum cu mai multe straturi, care să ne permită să îl folosim indiferent de vreme.

Eu am fost din rândul celor care au crezut că straturile pot fi formate și din echipamentele de mers pe munte, combinate cu elementele de protecție moto.

Ei bine, am greșit. Aveam nevoie de un echipament multi-strat specializat pentru partea de moto și diferențele sunt semnificative.

În ultima perioadă brandul SPIDI a fost destul de prezent în echipa motoADN și, pentru că feedbackul colegilor era foarte bun, am decis să îi dai și eu o șansă.

Oferta SPIDI este bogată și am avut de unde să aleg.
Spidi – ALLROAD H2OUT este însă gama la care m-am oprit și am ales o geacă și o pereche de pantaloni care promit să nu mă dezamăgească nici în zilele întunecate de toamnă, nici în cele arzătoare de vară.

Piesele acestui echipament sunt multi-strat, versatile, cu multe spații de depozitare și cu un sistem de ventilație excelent.

Spidi – ALLROAD H2OUT

Protecții și siguranță

Conform noilor standarde de siguranță în motociclism, acest echipament este poziționat în clasa de protecție AA. Asta înseamnă că oferă o protecție medie la lovire și una foarte bună la abraziune. Spre comparație, un combinezon moto de curse are clasa de protecție AAA, iar o geaca de vară cu multe zone de plasă are clasa de protecție A. În același timp, în clasa B intră echipamente foarte ușoare de vara și blugi moto, iar în clasa C intră plasa cu protecție dură folosită mai ales în zona de enduro.

SPIDI ALLROAD H2OUT are o protecție scăzută la lovire pentru că în varianta standard geaca are protecții de nivel 2 pentru coate și pentru umeri, nivel 1. Opțional, se poate adăuga protecție spate si 2 protecții de piept – mai puțin uzual la alte branduri.