Skip to main content
MOTOsportMOTOtravelRebel în România

Toamna – vestitor al noutăților

By 17 ianuarie 2024No Comments

Toamna – vestitor al noutăților

Acum, că ne-am adunat de prin călătoriile pe 2 roți, celor mai mulți dintre noi tot la motociclism ne stă gândul. Analizăm ce am făcut în sezon, ce au făcut alții și ne conturăm deja obiectivele și planurile pentru anul următor. Pentru mulți este și momentul în care decid să se despartă de motocicleta de până acum și se uită la oferta disponibilă pentru următoarea.

Mai avem până la ”Catalogul de scutere și motociclete 2024”, dar avem aproape EICMA – Milano 2023, unde sigur vom avea surprize, ca de obicei. Marii producători au început deja să își anunțe noutățile. BMW Motorrad, la 100 de ani de activitate, a lansat noul R 1300 GS. Honda a anunțat modificări și noutăți pentru modele îndrăgite, cum sunt NT 1100, Gold Wing, Rebel 500 și 1100…dar ceva ne spune că surprizele lor nu se opresc aici. Kawasaki lansează Ninja 7 Hybrid și lista poate continua.

Noutăți vor fi cu siguranță și la capitolul scutere, nu doar motociclete, pentru că în marile orașe scuterul câștigă teren, pe bună dreptate.

Mergem mai departe și așteptăm să vedem cu ce vești și inovații vine toama asta și pe partea de echipamente moto. Avem deja noi standarde de siguranță pentru căști, dar sigur vom vedea inovații și îmbunătățiri și pentru celelalte echipamente.

Sperăm ca această toamnă să aducă noutăți și în plan legislativ, iar aici sigur sunteți cel puțin câțiva care murmurați ”Hai odată cu 125B!”. Sperăm să fie adoptată legea cât mai repede, pentru că va schimba multe. Importatorii și dealerii vor să își facă planurile pentru comenzile de scutere de 125 cmc, ca să nu ne trezim cu o cerere căreia nu i se poate răspunde. De cealaltă parte, sunt șoferi care ar intra și mâine la primul dealer moto să își ia un scuter de 125 cmc care să îi salveze de traficul infernal din orașe, dar parcă nu ar vrea să stea cu el parcat pe termen nelimitat. Unii deja s-au apucat de școala moto, sătui să aștepte legea 125B și bine au făcut. Sunt însă mult mai mulți cei pentru care legea 125B este soluția cea mai rapidă și mai eficintă.

Avem așadar câteva luni reci înainte care vor trece repede, pentru că noutățile și planurile pentru sezonul următor ne vor ține ocupați.

Nu vorbim despre extra-sezon sau închiderea de sezon pentru că, după cum am văzut nu prea se mai poartă. Încălzirea globală face ca iernatul să devină desuet.

Răzvan PAVEL